Četvrtak, 19.11.2020.

Gradonačelnica Križanac: U ime svih sugrađana prenijela sam zahvalu za heroje Vukovara


Jučer, 18. studenoga 2020. godine mirno i dostojanstveno obilježena je 29. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara ove godine obilježava se prvi put kao neradni dan i državni praznik.
Središnji dio programa ‘VUKOVAR – MJESTO POSEBNOG DOMOVINSKOG PIJETETA’ započeo je u 10 sati ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar gdje je komemoracijski program vodio glumac Darko Milas, a pjesmom ga je dostojanstveno uveličala Klapa ‘Sveti Juraj’ Hrvatske ratne mornarice.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obnovljen kabinet za računalstvo TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju


Lijepa vijest stiže nam iz Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju.
Naime, zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji, obnovljen je kabinet za računalstvo koji sada krasi 15 novih modernih računala i multifunkcionalni pisač.
Vrijednost opreme iznosti 65.000 kuna. Ravnateljica Marica Barać ne skriva zadovoljstvo nabavljenim računalima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinje rekonstrukcija Doma zdravlja u Sinju


Tvrtka Prolux d.o.o iz Splita danas počinje radove rekonstrukcije u ispostavi županijskog Doma zdravlja u Sinju. Kako doznajemo od dožupana Splitsko – dalmatinske županije Luke Brčića radovi obuhvaćaju obnovu pet ordinacija obiteljske medicine koje su smještene na drugom katu zgrade te zamjenu krovišta iznad stacionara i rodilišta.
‘Riječ je o investiciji vrijednoj 2 i pol milijuna kuna, a investitor je Splitsko-dalmatinska županija. Obnova se financira iz EU fondova tako da 85 % iznosa financira EU, a preostalih 15 % Splitsko-dalmatinska županija. Investitor je izabran kao najpovoljniji ponuditelj kroz javnu nabavu, a radovi bi trebali završiti za 4 i pol mjeseca’, kaže Brčić.  
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR