Četvrtak, 19.11.2015.

U Sinju prikupljeno 50 doza krvi

U prostorijama sinjskog Crvenog križa danas je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi na kojoj je prikupljeno 50 novih doza.
Akcija se odvijala u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dobrovoljnih davatelja krvi Sinj, a pristupili su joj i maturanti sinjskih srednjih škola. Kako doznajemo od ravnatelja sinjskog Crvenog križa Ante Zorice, akciji se odazvalo 59 dragovoljnih davatelja, no zbog zdravstvenih razloga njih 9 nije moglo dati krv.
Zorica ističe kako ga posebno veseli to što je današnjoj akciji pristupilo čak 10 osoba koje po prvi put daju krv, među kojima je 9 sinjskih srednjoškolki.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Libreto Ero s onoga svijeta i književni zavičaj Milana Begovića’ dr. sc. Miljenka Buljca u Širokom BrijeguU Narodnoj knjižnici Široki Brijeg u petak 20. studenoga 2015. godine s početkom u 19 sati održat će se predstavljanje knjige ‘Libreto ERO S ONOGA SVIJETA i književni zavičaj Milana Begovića’, autora dr. sc. Miljenka Buljca.
Knjigu će osim autora predstavili Ivan Sivrić predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i publicist i novinar Dragan Marijanović. U glazbenom dijelu programa nastupit će klapa Dobrkovići.
Organizator predstavljanja knjige je Grad Široki Brijeg. Knjiga je predstavljena u Sinju 19. kolovoza u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike gospe’. Recenzije za knjigu napisali su sveučilišni profesori Tihomir Maštrović, Dean Slavić i Antun Lučić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR