Srijeda, 19.11.2014.

Kultni regionalni pop-rock band Prljavo kazalište nastupa u sinjskom Piccadilly Clubu.

Počelo je odbrojavanje do koncertnog spektakla Prljavog kazališta u Sinju i obilježavanja 25. godišnjice svoje najuspješnije pjesme 'Mojoj majci' ('Ruža Hrvatska')
Na svojim kalendarima zaokružite petak, 21. studeni 2014., jer upravo tada kultni pop-rock band Prljavo kazalište nastupa u najposjećenijem klubu u Dalmaciji – Piccadilly klubu gdje će obilježiti 25. godišnjicu svoje najuspješnije pjesme 'Mojoj majci' ('Ruža Hrvatska') koja je prvi puta izvedene 1989. godine na legendarnom koncertu 'Voljenom gradu' ('Zabranjeni koncert') u Zagrebu kojeg je pohodilo između 250.000 i 300.000 ljudi.
...

Županija i dalje podupire Alkarske dvore

U prijedlogu proračuna Županije splitsko-dalmatinske za iduću godinu kao posebna stavka nalazi se sufinanciranje izgradnje Alkarskih dvora, odnosno Alkarskog muzeja.
Izgradnju Alkarskih dvora Splitsko-dalmatinska županija do sada je sufinancirala s oko 5 milijuna kuna, a prema najavama iz Županije s istom praksom nastavit će se i sljedećih godina.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dvije sinjske škole i sportska dvorana u državnom proračunuJoš prije deset godina (2004.) najavljeno je kako će Sinj dobiti novu zgradu OŠ fra Pavla Vučkovića uz koju će dodatno biti izgrađene glazbena škola, koncertna dvorana i športska dvorana. Od tada su se mijenjale državne i lokalne vlasti, modeli financiranja, lokacije izgradnje, projektiralo se i preprojektiralo, a onda je navedeni projekt 2012. ispao iz državnog proračuna.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR