Petak, 19.11.2010.

Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata-ogranak Sinj uputila je obnovu inicijative gradonačelniku Sinja i Gradskom vijeću da se u Sinju jedna ulica nazove po gradu Vukovaru

Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata-ogranak Sinj uputila je obnovu inicijative gradonačelniku Sinja i Gradskom vijeću da se u Sinju jedna ulica nazove po gradu Vukovaru, kao i podizanje spomen obilježja u Vukovaru sinjanima koji su branili ovaj grad na čelu s Ivicom Poljakom Sokolom i Andrijom Alčićem.

Obavijest

Splitsko – dalmatinska županija raspisala je natječaj za provedbu Programa kreditiranja razvitka poljoprivrede i agroturizma za 2010. godinu. Natjecati se mogu fizičke i pravne osobe, vlasnici odnosno korisnici poljoprivrednog zemljišta i gospodarskih objekata koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Maksimalni iznos kredita je 1.500.000,00 kuna.

Obavijest

U ponedjeljak, 22. studenoga 2010. počinje isplata doplatka za djecu za listopad 2010. Doplatak će dobiti 208 475 korisnika za 387 992 djece. Procjena potrebnih sredstava za isplatu doplatka za djecu iznosi 142.889.935 kn, objavio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Akcija darivanja krvi u Sinju

U prostorijama Crvenog križa u Sinju sutra, 20. studenoga, će se, u vremenu od 09,00 do 13,00 sati održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Organizator poziva sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

Obavijest

Župa Gospe Sinjske organizira zaručnički tečaj, koji će se održavati od danas do nedjelje u samostanoskoj dvorani, s početkom u 18,00 sati. Tečaj je namijenjen zaručnicima koji će se vjenčati do Uskrsa iduće godine i potrebno je sudjelovati na svim predavanjima. Prijave se primaju se u župnom uredu u Sinju. Sljedeći tečaj održat će se krajem ožujka 2011.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras se prikazuje animirani film sinkroniziran na hrvatski „Priča o igračkama 3“. Početak je u 18,00 sati.

Stanje na cestama

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK