Četvrtak, 19.11.2009.

Udruga tjelesnih invalida Sinja UTIS sinoć je na humanitarnoj akciji "Moje svjetlo za Vukovar“ prikupila 9.000 kuna za osobe s invaliditetom Vukovara

Udruga tjelesnih invalida Sinja UTIS sinoć je na humanitarnoj akciji „Moje svjetlo za Vukovar“ prikupila 9.000 kuna za osobe s invaliditetom Vukovara. Predsjednik UTIS-a Vojslav Barać kazao nam je kako su u Udruzi zadovoljni prikupljenim iznosom koji će već sutra dostaviti onima kojima je namijenjen. Predsjednik Udruge Vojslav Barać kazao nam je kako su očekivali veći odaziv sugrađana, no ciljevi su ostvareni: a to je-da se ne zaboravi herojski grad Vukovar, pomoć osobama sa invaliditetom te educiranje mladih o potrebama invalidnih osoba. Iz Udruge su planirali  kako će sljedeće godini animirati što veći broj školske djece, na način da sa svijećama krenu iz svojih škola i zapale ih na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Marija Efendića

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Marija Efendića, za koju je potrebno prikupiti 250 tisuća kuna, nastavlja se. Predsjednik Gradskog vijeća Sinja Milan Smoljo javio nam je kako su se sinjski vijećnici jednoglasno složili da jednomjesečnu vijećničku naknadu uplate za potrebe operacije. Već danas na Marijev žiro – račun bit će uplaćeno 19.500,00 kuna.

HUMANITARNA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA
MARIO EFENDIĆ
– za operaciju
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728.

MARIO EFENDIĆ je mladić iz Sinja koji je prije dvije godine u nezgodi slomio vrat i ostao nepokretan. Snažnog duha, vedre naravi i britkog uma hrabro se bori sa svojim stanjem u kojem trpi i velike bolove. Nadu u poboljšanje stanja i ozdravljenje daje mu operacija u Pekingu u Kini. Za operaciju je potrebno prikupiti oko 250.000,00 kuna, a to obitelj Efendić ne može sama. Potrebna joj je naša pomoć.
HUMANOST JE DJELOVANJE. DJELOVANJE JE ODABIR.
ODABERITE JOŠ DANAS – BUDITE MARIOV DOBRI ANĐEO!
Uplate na račun otvoren za ovu namjenu:
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728

Izgradnja 1. podfaze 1. faze komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Kukuzovac privedena je kraju

Izgradnja 1. podfaze 1. faze komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Kukuzovac privedena je kraju. Izvršen je priključak električne energije na prvu od 14 trafostanica prve faze, na koju je priključena javna rasvjeta.

Visoki trgovački sud u Zagrebu odbio žalbu braće Ladini na otvaranje stečaja nad Dalmatinkom Novom

Nakon što je Visoki trgovački sud u Zagrebu odbio žalbu braće Ladini na otvaranje stečaja nad Dalmatinkom Novom, na Trgovačkom sudu u Splitu 24. studenoga u 9 sati održat će se izvještajno ročište. Na izvještajnom ročištu formirat će se odbor vjerovnika u koji će ući predstavnici radnika–predlagatelja stečaja. Odbor će nakon izvješća stečajnog upravitelja donijeti odluke o daljnjoj sudbini tvornice. 

 

Obavijest

Udruga Srma i ove godine nastavlja s programom podizanja javne svijesti o ljudskim pravima i neprihvatljivosti nasilja u društvu, naročito u obitelji, a kroz program ''MJESEC LJUDSKIH PRAVA''.
Povodom Međunarodnog dana dječjih prava 20.11. Udruga Srma otvara natječaj za učeničke literarne radove u 3 kategorije:
1.Dječja prava koja želim štititi
2.Prava članova obitelji
3.Moje osobno iskustvo nasilja
Natječaj je otvoren za učenike 6.-8. razreda osnovnih škola s područja Cetinske krajine i to do 7.12.  Radovi se trebaju potpisati punim imenom i prezimenom, nazivom škole koju učenik pohađa, navesti razred i kontakt telefon / mobitel. Radovi se mogu dostaviti osobno u ured Srme, Brnaška 44, ubaciti u poštanski sandučić Srme, poslati poštom ili poslati elektroničkom poštom na adresu: udruga.srma@st.t-com.hr. Svi zaprimljeni podaci koristit će se samo u svrhu provedbe ovog natječaja, a prijavom na natječaj, sudionici pristaju da se njihova imena i radovi javno objave u slučaju da osvoje neku od nagrada.
Komisija u sastavu: profesor hrvatskog jezika, dječji psiholog i predstavnik Srme sve će pristigle radove pomno procijeniti, te po tri najbolja rada u svakoj kategoriji nagraditi prigodnim nagradama. Nagrade će biti uručene učenicima 10.12. na Međunarodni dan ljudskih prava.
Najbolji radovi bit će objavljeni i na web stranici: www.udruga-srma.hr.