Srijeda, 19.11.2008.

SASTANAK O IZGRADNJI ATLETSKE STAZE U SINJUU Sinju je danas, 19. studenoga, na inicijativu Zajednice športskih udruga Grada Sinja, održan sastanak na kojem se razgovaralo o izgradnji atletske staze na novom športskom centru na prostoru ex Trnovače. Sastanku je nazočio dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Luciano Sušanj, koji je dao podršku ovoj inicijativi. Prema riječima predsjednika Zajednice športskih udruga Ivice Glavana, od Olimpijskog odbora u 2009. godini se očekuje i financijska potpora za ovaj projekt.Uz dopredsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora sastanku su nazočili i Siniša Ergotić i Ivan Veštić, direktor i član izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza te Miro Gržan iz zagrebačke tvrtke CONCEPT 90 koja će napraviti izvedbeni plan realizacije.
U Zajednici športskih udruga vjeruju da će inicijativu podržati i Gradsko poglavarstvo, kako bi Sinj do kraja iduće godine dobio atletsku stazu sa šest traka, kojom bi upravljao Atletski klub Sinj, a koristili svi sportaši, učenici i građani.

OBAVIJESTUpravni odjel za prostorno uređenje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja izdao je obavijest o izradi prostornih planova za detaljno uređenje područja "Trnovača" i područja bivše vojarne "Ivaniša Nelipića". Ovo je objavljeno nakon što je Gradsko Vijeće donijelo odluku da se ide u izradu detaljnih planova uređenja ova dva područja.
Namjena vojarne će biti određena Detaljnim planom uređenja, čija je izrada uvjetovana od strane državne komisije za upravljanje imovinom, a na prostoru ex. Trnovača GUP-om je predviđena izgradnja stambeno poslovnog područja.

OBAVIJEST

Krajem mjeseca studenoga na području Cetinskoga kraja tradicionalno počinje svinjokolja. Podsjećamo da je na snazi zakonska obveza trihineloskopskog pregleda mesa svinja. Kako doznajemo u Veterinarskoj stanici Sinj, cijena pregleda uzorka svinjskog mesa na trihinelozu ove je godine nešto viša nego proteklih i iznosi 44 kune i 90 lipa. Prošle godine je cijena pregleda bila 35 kuna i 80 lipa.

U SINJU PRIKUPLJENO 55 DOZA KRVI

U akciji darivanja krvi, koja je održana danas, 19. studenoga, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj, prikupljeno je 55 doza krvi. Prijavljena su bila 72 davatelja. Sljedeća akcija u organizaciji sinjskog Crvenog križa i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Hrvace, održat će se u Hrvacama 12. prosinca.

SPORT

U ragbi klubu Sinj počeli su pripreme za svečano obilježavanje 30. godina postojanja ovog uspješnog športskog kolektiva.Svečanost će se održati u subotu 22 studenog. Na programu je međusobni susret ragbi generacija na igralištu u vojarni "Kula", a potom zajedničko druženje uz prigodni domijenak.

U 14.30 sati na igralištu Gola brda u Otoku odigrat će se prijateljska nogometna utakmica između OSK-a i Junaka.

PROMOCIJA

U triljskom kinu sutra, 20. studenoga, u 18.30 sati, održat će se promocija knjige "Mrvice radosti" i slikovnice "Nikolina čizma" autorice Nade Lapić. Oba djela namijenjena su djeci, kazala nam je autorica.

KRONIKA 92

PP SINJ, 18.11.2008.g., provedena je kriminalistička obrada nad dvadesetšestogodišnjakom zbog postojanja osnovane sumnje da je tijekom noći 31.03.2007.g., na širem sinjskom pdručju, provalio u kuću u vlasništvu četrdesetsedmogodišnjaka odakle je otuđio nekoliko pušaka i starinskih predmeta koje je potom dao tridesetpetogodišnjaku, od kojeg su predmeti i oduzeti. Slijedi mu odgovarajuća KP-a.
IZVOR: PU SD

OBAVIJEST

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima, sutra, 20. studenoga, će bez napajanja električnom energijom od 9,00 do 12,00 sati biti potrošači na području naselja Bitelić, Vučipolje, Dabar i Zasiok. Od 09,00 do 10,00 sati bez struje će biti potrošači u Ugljanima, od centra prema čaporicama. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.