Ponedjeljak, 19.11.2007.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Sutra, 20. studenoga, održat će se 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, koja će početi u 13,00 sati. Za sjednicu je predviđen Dnevni red od tri točke i to: Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2007. godinu; Informacija o radu Viteškog alkarskog društva Sinj s financijskim izviješćem za 2006. godinu, te Prijedlog Rješenja o imenovanju ravnatelja Gradske knjižnice Sinj.

AUTOPRIJEVOZ SINJ POVEćAO CIJENE PRIJEVOZA PUTNIKA

Poduzeće Autoprijevoz Sinj od jutros je povisilo cijene putničkih karata na svim relacijama. Karta na relaciji Sinj - Split povećana je za 25 %, odnosno s 20,00 na 25 kuna, a na relaciji Sinj - Zagreb za oko 13 %, odnosno sa 133 kune u jednom smjeru na 150 kuna. Povećana je i cijena karata na svim zonskim relacijama za oko 29 %, odnosno po dvije kune za svaku zonu. Uprava poduzeća odlučila se na povećanje cijena putničkih karata zbog povećanja cijena goriva i povećanja troškova održavanja autobusa. Posljednji put Autoprijevoz je cijene povisio krajem rujna 2005. godine.

KRONIKA 92

Prilikom izvođenja građevinskih radova na obiteljskoj kući u Brnazama, jutros oko 8,30 sati s visine od oko 3 metra pao je 55 - godišnjak. Prilikom pada sa skele zadobio je teže tjelesne ozljede, te je zadržan na liječenje u Kliničkoj bolnici Split.

ISPLATA DUGA UMIROVLJENICIMA

Više od 460 tisuća umirovljenika danas će na svoje račune početi dobivati povrat duga, a isplate bi trebale završiti do kraja tjedna.
Za isplatu duga umirovljenicima je osigurano nešto više od 2 milijarde kuna, a novac je dobiven od prodaje dionica T-HT-a. Samo tjedan prije izbora, povrat duga dobit će dosad najveći broj umirovljenika. U posljednjem kvartalu zadnju ratu duga dobit će njih oko 320 tisuća koji su se odlučili za brzi model isplate polovice iznosa naknade.
Druga rata duga sjest će na bankovne račune oko 35 tisuća korisnika obiteljskih i limitiranih mirovina. Prvi put novac će dobiti i oko 120 tisuća umirovljenika koji su odabrali isplatu cijelog iznosa obeštećenja, a za što su strpljivo čekali čak dvije godine.

VUKOVI ZAKLALI 6 KOZA

Stočaru Velimiru Jagnjiću iz Gale protekli vikend vukovi su zaklali 6 koza, a 20 ih je nestalo iz stada koje ukupno broji 180 koza. Vukovi su napali i stado dok je Velimirov sin Ivica vodio koze na pojenje. Na predjelu Mrakove ograde očevid je izvršio lovni vještak inženjer Stipe Kokoić, inače nije prvi put ove godine da vukovi napadaju stada ovaca i koza.

OBAVIJEST

Nizom edukativnih radionica sinjski centar za razvoj civilnog društva i poboljšanje kvalitete života Srma - obilježio je današnji Međunarodni dan prevencije zlostavljanja djece. Voditeljica centra Snježanka Jadrijević zadovoljna je posjetom djece radionicama, no zainteresiranih nastavnika i roditelja za predavanja na temu «Nasilje u obitelji» nije bilo. Aktivisti Srme će i sutra na Međunarodni dan prava djeteta školarcima tijekom velikog odmora dijeliti edukativne materijale, a također će i školskim knjižnicama, a za potrebe rada s djecom na temu dječjih prava biti darovani kompleti knjižica u izdanju ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba.

AKCIJE DARIVANJA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Dicmo sutra, 20. studenoga, organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u tamošnjoj ambulanti od 9 do 13 sati. Organizatori su pozvali sve Dicmanjane da se pridruže ovoj akciji.

Druga akcija darivanja krvi ovaj tjedan bit će u Sinju u prostorijama gradskog društva Crvenog križa u petak, 23. studenoga, s početkom u 9 sati.

OBAVIJEST

Gradsko poglavarstvo Sinja u suradnji sa županijom provodi akciju sufinanciranja nabace sadnica voća i vinove loze pri čemu Grad Sinj i županija sufinanciraju 2/3 cijene sadnica a individualni poljoprivredni proizvođač plaća 1/3 cijene sadnica. Zainteresirani se mogu javiti u Gradsku upravu najkasnije do 30. studenoga.

SPORT

Upravni odbor košarkaškog kluba Alkar odlučio je na svojoj jučerašnjoj sjednici, da je Davor Vučković-Maks novi trener prve ekipe.
U ovom 5. kolu A1 košarkaške lige sinjani su poraženi u Dubrovniku od Dubrovnika 85-75, u 6. kolu Alkar ove subote dočekuje ekipu Kvarnera iz Rijeke.

Nakon 15. kola 3. HNL jug došlo je do promjene na vrhu ljestvice, Junak je pobjedio Gošk AC 2-0, dok su Hrvace zabilježile poraz u Sućurcu kod Jadrana 1-0, nakon ovog kola Junak je prvi s 34 boda Hrvace su druge s bodom manje, a njihov međusobni susret je u subotu u Hrvacama.

Nogometaši OSK-a pobjedili su ekipu Jadrana iz Tučepa 3-0 u susretu 14. kola 4. HNL, dok je Tekstilac u županijskoj ligi poražen od Sloge iz Mravinaca rezultatom 0:2.

Rukometaši Cetinke pobjedili su kipu Split Koteksa 2 rezultatom 24-22 u natjecanju 2. rukometne lige.
Susret između Kamička i Mandarinka iz Opuzena nije odigran jer domaći igrači Kamička nisu htjeli igrati utakmicu. Zbog ovog nesvakidašnjeg događaja koji se zbio u subotu na večer u Sinju, danas će Upravni odbor kluba održati sastanak te sutra izvijestiti javnost o daljnjim potezima i aktivnostima u klubu.

Rukometašice Cetine u Solinu su odigrali susret protiv Vranjica bez pobjednika 23-23, dok je žRK Sinj u Sinju pobjedio Zadar 38-17.

Odbojkašice Sinja poražene su u drugoligaškom natjecanju u svojoj dvorani od lidera prvenstva od ekipe Donat Zadar 3-1 u setovima.