Petak, 19.11.2004.

OBUSTAVLJEN STEčAJ NAD DALMATINKOM

Rješenjem Trgovačkog suda u Splitu obustavljen je stečaj nad tvornicom Dalmatinka, te je istim naloženo brisanje te tvrtke iz sudskog registra. Daljni tijek stečaja nastavit će se u odnosu na preostalu stečajnu masu, a sve ovlasti zastupanja sporne i nesporne mase u postupku pred sudovima i drugima ,sud je prenio na stečajnog upravitelja mr. Arsena Lozića.

Dodajmo ovome da su bivši radnici ovim postupkom ogorčeni, te su na rješenje najavili žalbe .

HRVATSKI BLOK ODRžAO KONFERENCIJU ZA TISAK

Gradska organizacija Hrvatskog bloka održala je u svojim prostorijama konferenciju za tisak na kojoj je mr. Miljenko Plazibat, predsjednik županijskog odbora Hrvatskog bloka Splitsko-dalmatinske županije govorio o osnivanju podružnice stranke u Dicmu i osvrtu na srpsku provokaciju povrede državne granice u Vukovaru.

PROJEKT GONG-a U 200 SREDNJIH šKOLA


U okviru Projekta Prvi Put biram kojeg nevladina udruga GONG provodi u preko 200 srednjih škola...
...

PROMJENA ZAKONA O MATIčNOM BROJU?

MUP bi uskoro mogao predložiti izmjenu Zakona o matičnom broju i vraćanje jedinstvenog matičnog broja građanina JMBG osobne iskaznice. U praksi su uočeni brojni problemi zbog brisanja JMBG -a iz osobne iskaznice, rekao je Igor štefanac iz odjela za odnose s javnošću.Dodao je da još nije formirana radna skupina koja bi trebala predložiti izmjene Zakona. .

DARIVANJE KRVI U DICMU

U ponedjeljak će se u Dicmu, povodom blagdana Gospe od Zdravlja, održati 3. Ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju organizira Kluba dobrovojnih davatelja krvi Dicma u suradnji s Crvenim križem Sinj. Akcija će se provoditi u zdravstvenonoj ambulanti u Dicmu od 9 do 14 sati. Pozivaju se svi članovi kluba, kao i ostali zaintetesirani građani da se odazovu ovoj akciji.

RASPORED RAZMINIRANJA

Na državnoj cesti D 1 Sinj -Klis na predjelu Kukuzovac danas se zbog početka vikenda razminiranje iznimno vrši do 14 sati. Regulacija prometa vrši se sa 45 minuta zatvorenog i 15 minuta otvorenog prometovanja.
U Potravlju na državnoj cesti Knin- Sinj također se vrši razminiranje .Radovi se vrše od Gašpara do skretanja za Peruću, a promet se regulira sa 45 minuta zatvorenog i 15 minuta otvorenog prometovanja.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se jače naoblačenje, mjestimice s kišom. Krajem dana u nizinama moguć i snijeg. Vjetar će pojačati. Najaviša dnevna temperatura zraka očekuje se do 15 Celzijevih stupnjeva.