Subota, 19.10.2019.

Marijan Grbavac otvorio ‘Petkom u 5


U organizaciji Udruge Sinjski Ferali i Gradske knjižnice Sinj jučer je počeo program ‘Petkom u 5’ kojim će se u Sinju obilježiti Mjesec hrvatske knjige.
Riječ je o manifestaciji kojom se tijekom mjesec dana – od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na nacionalnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja!
Program ‘Petkom u 5’ jučer je u sinjskog Gradskoj knjižnici otvorio Marijan Grbavac koji je publici predstavio svoju prvu knjigu ‘Materin šudarić’.
Marijan Grbavac poznati je prološki glumac, redatelj, scenarist, tekstopisac, osnivač i voditelj Dramskog ansambla Proložac. U knjizi ‘Materin šudarić’ na sebi svojstven način piše o zanimljivim šaljivim dogodovštinama imotskog čovjeka. U knjizi se nalaze brojni drugi Marijanovi humoristični tekstovi, kao i tekstovi s kojima je sudjelovao u emisiji Radio Splita ‘Kad se smijah tad i bijah’. Jučerašnjoj promociji između ostalih nazočio je i urednik emisije Mladen Vuković.
Program ‘Petkom u 5’ nastavlja se idućeg petka, 25. listopada kada će se sinjskoj publici predstaviti Ružica Gašperov.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je novi zanimljiv sportski vikend iz kojeg izdvajamo veliki trećeligaški derbi u kojem se sastaju Junak i Sloga iz Mravinaca…
Rukometašice Sinja ovog petka gostuju u Umagu koji je do sada ostvario jednu pobjedu i tri poraza, dok naša ekipa na kontu ima po dvije pobjede i poraza.
Prvi domaći ovosezonski ispit imaju odbojkašice Sinja. Nakon gostujućeg slavlja u Zadru novu pobjedu tražit će u ogledu s Trogirom.
U trećem kolu drugoligaškog rukometnog prvenstva Kamičak i Trilj PV će loviti prve bodove. Trilj će biti domaćin Biogradu, dok Kamičak čeka gostovanje u Opuzenu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR