Četvrtak, 19.10.2017.

IN MEMORIAM – prof. dr. sc. Mirko Gugić



Maslina je neobrana
nima koga da je bere
prigiba se teška grana
slomit će se od nebere

… zapisa davno ovo u svojoj legendarnoj pjesmi istaknuti hrvatski pjesnik, pisac Drago Britvić. I dok klapa Šibenik i ostale klape pivaju o toj maslini, koja se životom muči, jedna se grana odvojila od tog simbola Božje providnosti, snage, odanosti, vjernosti, što osta zapisano između korica Biblije. S ovozemnog života u 67. godini, na vječni počinak otišao je vitez maslinova ulja, znanstvenik, nadasve dobri narodni čovik prof. dr. sc. Mirko Gugić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dr. Stipislav Jadrijević operirao Ivana Klasnića


Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić i prvotimac mnogih momčadi, poput St. Paulija, Nantesa, Werdera, Boltona i Mainza, operiran je u zagrebačkom Merkuru, a zahvat je obavio Sinjanin, abdominalni kirurg Stipislav Jadrijević.
Klasniću je ovo treća transplatacija, nakon što je prije deset godina saznao za disfunkciju bubrega. Nakon toga počinje Klasnićeva životna utakmica. Prvi put operiran je 2007., međutim bubreg koji mu je donirala majka njegovo tijelo je odbacilo. Druga transplatacija bubrega, koji mu je donirao otac, prošla je uspješno. U međuvremenu Ivan se osjećao dobro, čak je ponovno zaigrao nogomet, no tijelo mu je odbacilo imdrugi donirani bubreg.n
U poslijednje vrijeme Klasnić je zbog naglašenih problema, odnosno  otkazivanja bubrega, tri puta tjedno morao na dijalizu. Za razliku od ranija dva donora, koji su bili Klasnićevi roditelji,trenutačno nije poznato tko je donor novoga bubrega.
Nadamo se kako će naš nekadašnji reprezentativac dobiti ovu utakmicu, koju ne igra na zelenom travnjaku, što mu od srca želimo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR