Ponedjeljak, 19.10.2015.

Otočani velikim misnim slavljem proslavili Svetog Luku



Svečanom procesijom i svetom misom u Otoku je  proslavljen blagdan svetog Luke evanđeliste, zaštitnika župe Otok koji se ujedno obilježava i kao Dan Općine Otok.
Svečanu euharistiju i procesiju predvodio je kotorski biskup Ilija Janjić, uz koncelebraciju otočkog župnika fra Mira Ančića, župnog kapelana fra Danijela Stipanovića, sinjskog župnika fra Antu Bilokapića te ostalih svećenika iz splitsko-makarske nadbiskupije. U molitvi i s radošću više stotina vjernika u koloni krenulo je za križem i župnim barjakom uz kip svetog Luke kojeg su nosila četiri muškarca iz Otoka po imenu Luka. U svečanoj procesiji u svojim odorama sudjelovali su članovi Dječjeg župnog zbora, KUD-a Kamešnica, Udruge reraša i guslara Otok, časne sestre, mlađi uzrasti NK OSK, brojna djeca i djevojčice u narodnim nošnjama, Mješoviti župni zbor, čelništvo Općine Otok te brojni drugi Otočani i njihovi gosti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Junak zasluženo slavio u derbiju Cetinske krajine

U silno borbenoj, na trenutke i previše žustroj, utakmici Junak je slavio u Hrvacama i time potvrdio da se iz kola u kolo diže u formi i da je najbolje tek pred njim. Sinjani su ukupno gledajući zaslužili slaviti i većom razlikom od ove, imali su nekoliko nevjerojatnih prilika, gađali su i grede, ali pobjeda ipak im nije izmakla unatoč furioznoj završnici Hrvaca…

Hrvace – Junak 2:3 (0:1)

Hrvace – Igralište u Hrvacama. Gledatelja: 1000
Sudac: Damir Silić (Dicmo)
Strijelci: 0:1 Sablić (16), 0:2 Sablić (62-11m), 0:3 Klarica (75), 1:3 Čović (78), 2:3 Mamut (90+1)
Crveni kartoni: Branimir Borozan (Hrvace) (61), Jure Gale (Junak) (64)
Najbolji igrač: Željko Sablić (Junak)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR