Petak, 19.10.2012.

Radionica 'Priprema zdrave zimnice'

Udruga Srma organizator je besplatnih radionica na temu Zagora i otoci, zdrava priroda - zdrav čovjek, koje će se održavati od 20. listopada do 11. studenog na području Sinja i otoka Brača. Prva od tri radionice u Sinju održat će se u subotu, 20. listopada, na temu 'Priprema zdrave zimnice'. Sudionike radionice o pripremi zimnice podučavat će Selime Ljubijankić Delonga, dipl. ing. prehrambene tehnologije, autorica čuvenih SMS džemova od suhih smokava i drugih poznatih proizvoda. Radionica će se održavati od 10 do 17 sati, u prostorijama Crvenog križa.
Organizator je osigurao voće, povrće i druge materijale za demonstraciju pripreme, a ukoliko netko od sudionika radionice poneku staklenku želi ponijeti kući, treba donijeti svoje voće i povrće, te staklenke i poklopce.
Informacije i upisi provode se kod organizatora udruga.srma@st.t-com.hr ili na broj 0958255496, a donator svih radionica je županija splitsko dalmatinska.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sastanak: Mjere zaštite i spašavanja

U organizaciji Grada Sinja i Državne uprave za zaštitu i spašavanje – Područni ured Split, u Sinju je jučer održan sastanak gradonačelnika i načelnika s područja Cetinske krajine, odnosno njihovih predstavnika, predstavnika Hitne medicinske pomoći, vatrogasaca, civilne zaštite i drugih subjekata uključenih u akcije spašavanja. Teme sastanka bile su Mjere zaštite i spašavanja u nepovoljnim vremenskim uvjetima 2012./2013. i Priprema vježbe 'Cetina 2012.'. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Misijska nedjelja u Košutama

Župljani Košuta pripremaju se za obilježavanje Misijske nedjelje, 21. listopada, kada će ujedno obilježiti i Dane kruha.U nedjelju, prije početka župske mise učenici nižih razreda osnovne škole izvest će prigodni recital na temu kruha, a nakon svete mise djeca u narodnim nošnjama prinosit će prigodne darove. Župnik don Darijo Čorić blagoslovit će pripremljenu hranu, a župljani će moći kupnjom suvenira iz Afrike i sezonskog voća pomoći najsiromašnijima i potrebitima.
U okviru obilježavanja Misijske nedjelje, večeras u 18 sati, nakon listopadske pobožnosti, župnik don Darijo, koji je ujedno i povjerenik za misije u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, organizira projekciju igranog filma o Majci Tereziji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR