Srijeda, 19.10.2011.

Potpisan Ugovor o sufinanciranju



Jutros u 9 sati i 30 minuta dogradonačelnik Zoran Vujanović i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodrstva Karlo Gjurašić potpisali su Ugovor o sufinanciranju izgradnje nogostupa sa javnom rasvjetom u Donjim Glavicama, dionica od škole do naselja Jelinčići. Potpisivanju Ugovora također su nazočile dogradonačelnica Elena Perković Paloš i pročelnica Odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Ankica Panza.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počela gradnja stanice na kolodvoru



Unatoč protivljenju Grada Sinja i dijela građana, jutros su počeli pripremni radovi za izgradnju stanice za tehnički pregled vozila na sinjskom kolodvoru. Stanicu gradi tvrtka Autoprijevoz d.o.o. Sinj na površini od 3 000 metara kvadratnih, zbog čega je potrebna djelomična rekonstrukcija autobusnog kolodvora. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Junakov golgeter iz Rude



SINJ – Glas Zagore nastavlja sa predstavljanjem darovitih sportaša. Ovog put vam prezentiramo mladog napadača NK Junak Duju Tadića. Duje Tadić (Ruda), 18-godišnji igrač sinjskog Junaka u koji je došao, odnosno u koji se vratio pred kraj prijelaznog roka na posudbu iz Hajduka.
Pogotkom u posljednjem kolu 2. HNL na gostovanju kod Rudeša nagovijestio je izlazak iz golgeterske krize. I sam trener Junaka Mirko Labrović je rekao da se Dujine kvalitete već dobro znaju i da očekuje da što prije bude onaj stari. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Jesenska deratizacija u Trilju

Na području grada Trilja djelatnici Likomed veterine danas će obavljati jesensku deratizaciju. Deratizacija će se vršiti izlaganjem parafinskih mamaca na bazi bromadialona, preparata iz skupine antikoagulanata, čiji je antidot vitamin K1. Mole se građani da iste ne diraju i ne premještaju.
U slučaju kiše radovi će biti odgođeni, a o eventualnom novom terminu građani će biti pravovremeno obaviješteni. Informacije o akciji8 mogu se dobiti na broj Likomed veterine 701-400.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer je na otoku Hvaru, u mjestu Vrbanj, 62-godišnjak spaljivao grane u svom masliniku, kojom prilikom mu je, usred vjetra, vatra izmakla kontroli. Tom prilikom je opožareno oko 1.000 m²prizemnog sloja borove šume. Protiv 62-godišnjaka je podnesen Obvezni prekršajni nalog. Isto jučer je izbilo više požara na području Kaštela, Omiša, Sinja i Solina, u kojima je gorjela suha trava i nisko raslinje. Nije nastupila materijalna šteta. U požaru na području Dicma izbio je požar na deponiju smeća, kojom prilikom je opožarena manja površina.

Jučer je nepoznati počinitelj provalio u benzinsku postaju na području Sinja, kojom prilikom je otuđio veću količinu raznih artikala. Pričinjena je veća materijalna šteta. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.
IZVOR: PU SD