Utorak, 19.10.2010.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 20. listopada, će bez struje biti potrošači na području Ugljana, Novih sela sinjskih, Budimiri, Strizirep, Čaporice i Trilj – naselja Bravić i Roguljić, u vremenu od 9,00 do 10,00 sati.

Bez struje će biti i potrošači u naseljima Bisko, Ercegovci, Krušvar i Prisoje od Krušvara do Silića, u vremenu od 10,00 do 11,00 sati.

Zbog radova će bez struje sutra od 14,30 do 16,00 sati biti potrošači u Sinju, Vrlička ulica od Baljkova mosta do Jakinog guvna.

U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Obavijest

Grad  Sinj raspisao je natječaj za  sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi na području Grada Sinja. Natječaj je namjenjen svim poljoprivrednicima koji su uplatili premiju osigurasnja za tekuću godinu , a otvoren je do 25. listopada.

Znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Zagora između stočarsko-ratarske tradicije te procesa litoralizacije i globalizacije”

U Domu kulture u Dugopolju jutros je s radom počeo znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Zagora između stočarsko-ratarske tradicije te procesa litoralizacije i globalizacije". Skup će se održavati do 21. listopada, a organiziraju ga Sveučilište u Zadru, Kulturni Sabor Zagore te Matica Hrvatska–Ogranak u Splitu.
Na ovom značajnom skupu obradit će se mnoge prirodoslovne, demografske, povijesne, jezikoslovne, gospodarske i razvojne teme koje se tiču Zagore. Cilj ovog Znanstvenog skupa je analiza geografskih obilježja i gospodarskih mogućnosti Zagore, njezinog povijesnog razvoja, etnografskih, kulturoloških i drugih posebnosti, kako u ranijim stočarsko-ratarskim, tako i u suvremenim uvjetima litoralizacije i globalizacije, s ciljem pronalaženja potpunijih odgovora i rješenja na aktualna pitanja o sudbini Zagore, što u znatnoj  mjeri utječe i na zbivanja u gospodarski i životno atraktivnijem primorskom pojasu, ali i u širim nacionalnim razmjerima.

Nastavljeni radovi na izgradnji nogostupa od autosalona "Jajo“ do ulaza na Suhač

Hrvatske ceste i Grad Sinj prošli tjedan su nastavili sa radovima na izgradnji nogostupa od autosalona „Jajo“ do ulaza na Suhač. Radovi će potrajati oko mjesec dana, a u sklopu tih radova napraviti će se i odvodnja iz ulice Ivana Meštrovića preko državne ceste  u desni pritok potoka Pavijak.

Obavijest

Počela je isplata novčanih sredstava za ogrjev korisnicima pomoći za uzdržavanje-stalne pomoći Centra za socijalnu pomoć s područja grada Trilja. Isplata se vrši u prostorijama gradske uprave od 9,00 do 14,00 sati. Sobom je obvezno ponijeti osobnu iskaznicu.

Obavijest

Općina Dicmo raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Općine Dicmo za tekuću školsku godinu. Zahtjevi se predaju do kraja listopada.

Obavijest

U Općini Hrvace počele su predbilježbe za odlazak u Vukovar 17. studenoga, na dan sjećanja na vukovarske žrtve. Zainteresirani se mogu prijaviti do 02. studenog općinskom vijećniku Stipi Radanu na broj 098/170 15 91.

Stanje na cestama

Zbog olujnog vjetra, dionica autoceste A1 čvor Maslenica - čvor Sveti Rok i D 54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorena je za sav promet.
Samo osobna vozila smiju prometovati dionicom autoceste A 6 Delnice-Kikovica (u smjeru Rijeke), Paškim mostom i Jadranskom magistralom od Senja do Svete Marije Magdalene.
Na dionici Jadranske magistrale od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je za vozila I. skupine – autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno za kombi vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom. (od 12.30)
IZVOR: HAK