Ponedjeljak, 19.10.2009.

Dom zdravlja Sinj

Upravno vijeće županijskog Doma zdravlja do donošenja proračuna Županije za 2010. godinu održat će niz izvanrednih sastanaka, koje je zatražio župan Ante Sanader kako bi se razjasnilo financijsko poslovanje svih ispostava Doma zdravlja. Prema izvješćima ravnatelja, županijski Dom zdravlja poslovao je s gubitkom od 42 milijuna kuna, no članovi Upravnog vijeća i voditelji ispostava tvrde da je taj iznos manji. Nakon što se utvrdi činjenično stanje o poslovanju, znat će se kakva je moguća sudbina jedinica u ispostavama županijskog Doma zdravlja.

Nakon što je početkom listopada ministru zdravstva Darku Milinoviću uputio zamolbu za prijam, na koju iz ministarstva još nije odgovoreno, nezavisni vijećnik Grada Sinja Miro Bulj sutra, 20 listopada, će zahtjev za prijam uputiti i županu Anti Sanaderu. U zamolbi je Bulj navedeo kako traži prijem zbog stanja u sinjskoj ispostavi županijskog Doma zdravlja, te kako bi uručio peticiju za ostanak rodilišta i stacionara.

Vijesti iz Trilja

Grad Trilj potpisao je ugovor s izvođačem radova za izgradnju kanalizacije na predjelu Stari most, u dužini od 400 metara. Vrijednost radova je oko 500 tisuća kuna. Izgradnjom kanalizacije u tom dijelu Grada stječu se uvjeti za priključak 40–tak domaćinstava na kanalizacijski sustav.

Obavijest

Upravi odjel za gospodarstvo, razvitak i obnovu Splitsko–dalmatinske županije raspisao je natječaj za dodjelu financijskih sredstava prema „Programu sufinanciranje razvitka seoskog prostora u Splitsko-dalmatinskoj županiji“ u sklopu mjera strukturne politike koja se provodi kroz model ruralnog razvitka. Sredstva sufinanciranja su nepovratna. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, s prebivalištem, odnosno sjedištem kao i poljoprivrednom proizvodnjom na području Splitsko-dalmatinske županije, te su s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja zaključili ugovor za 2008. godinu iz ovog programa.

Sport

U 9. kolo 2. HNL nogometaši Junaka su u subotu bili uspješniji od Vinogradara i pobijedili golom Bože Poljaka 1-0. Od 18 minute Sinjani su igrali s igračem manje jer je isključen Bašić no do kraja su izdržali i sačuvali vrijedna tri boda. Domaći trener Milo Nižetić posebno je istaknuo fanatizam i borbu svojih igrača i uputio pohvale navijačima.

U susretu 10. kola 3. HNL Hrvace su u Makarskoj kod Zmaja odigrale 3-3, dok je vodeće Dugopolje na gostovanju pobijedilo Raštane 4-0.

U 7.kolo 4. HNL OSK je na svom terenu poražen od Kamena 1-2, dok su Glavice u gostima kod Orkana u Dugom ratu igrale 1-1.

U Županijskoj ligi Tekstilac je u Sinju igrao 0-0 protiv Jadrana iz Supetra, dok su Čaporice Trilj poražene 2-4 u Jadrana u Tučepima.

U susretima drugog kola 1A košarkaške lige košarkaši Alkara bili su bolji u Drnišu od domaćeg Doška 81-67,
a jučer su košarkaši Cetine iz Trilja pobijedili Mislava iz Splita 71-66

Subotnji ogled u natjecanju 1. Dukat rukometne lige koji je igran u Trilju pripao je domaćinu Pršuti Voštane koji su pobIjedili Slatinu 35-26. U Sinju je igran susret druge rukometne lige u kojem je Kamičak bio bolji od Splita 2 29-20.

Odbojkašice Sinja u susretu druge odbojkaške lige pobijedili su u Sinju ekipu Marina Kaštela 3-0 u setovima.

U posljednjem susretu treće boćarske lige Otok i Trilj su igrali 11-11. Na kraju sezone Otok je zauzeo drugo, a Trilj treće mjesto.
                                                      
Pobjednik 14. utrke u povodu blagdana Sv. Luke, koja se jučer u Otoku održala u organizaciji AK Otok u dužini od 10 km, je Zoran Žilić, atletičar iz Koprivnice, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Slovenka Ida Šurbek. U konkurenciji klubova ukupni pobjednik je splitski atletski klub Marjan. Pored natjecanja u ovoj disciplini u kojoj je sudjelovalo 80-ak atletičarki i atletičara, održano je natjecanje za predškolske uzraste i učenike od prvog do 8 razreda. Za primat najboljih natjecalo se šezdesetak djevojčica i dječaka.