Petak, 19.10.2007.

IZBORNA SKUPšTINA SINJSKOG HDZ-a

Na sinoć održanoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Sinja donesena je odluka o održavanju unutarstranačkih izbora. Izborna skupština stranke održati će se u utorak 23. listopada u Gradskom kinu. Podsjećamo kako je 18 mjeseci sinjski HDZ-e djelovao kao privremena Gradska organizacija na čijem čelu je bio povjerenik Jure Bitunjac.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević sazvao je zajedničku sjednicu Gradskog poglavarstva i Gospodarske zone Kukuzovac na kojoj će se raspravljati o Gospodarskoj zoni. Sjednica će se održati u ponedjeljak, u Gradskoj vijećnici s početkom u 13,00 sati.
Gradonačelnik Tomašević nekoliko je puta i u javnosti izrazio svoje nezadovoljstvo dinamikom realizacije Gospodarske zone, koju je isticao kao najvažniji projekt ove gradske vlasti.
Na sjednici bi se trebali donijeti zaključci kako ubrzati aktivnosti, odnosno kako što prije dovesti investitore u zonu i uvesti ih u posao.

OBAVIJEST

Ovog vikenda u Zagrebu će se održati druženje studenata Cetinskog kraja, na kojem će biti upriličen kulturno - umjetničko - zabavno - športski program. Za pedeset studenata s Cetinskog područja koji studiraju u Splitu i Zadru, organiziran je prijevoz autobusom, danas u 13,00 sati, s polaskom s Alkarskog trkališta.

KONCERT

Danas u 20,30 sati na općinskom trgu u Otoku održat će se koncert Prljavog kazališta, kojeg svojim sumještanima i gostima poklanja poglavarstvo općine.

"SUSRET MEDICINSKOG OSOBLJA"

Franjevački samostan čudotvorne Gospe Sinjske organizira susret medicinskog osoblja iz sinja i Cetinske krajine. Susret će početi u subotu u 9 sati u dvorani sinjskog samostana uvodnim predavanjem koje će održati fra Ante Vučković, profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta i poznati voditelj seminara. Nakon toga slijedi uvodno izlaganje o ispovijedi i mogućnost ispovijedi, a u 12 sati i 30 minuta služit će se sveta misa. Franjevci su se odlučili na organiziranje susreta kako bi odali zahvalnost medicinskom osoblju za njihov predani rad u službi čovjeka.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras će se prikazati drama "Vjetar koji povija ječam". Film se prikazuje u dva termina, u 17 i 30 i u 20 sati.

SPORT

Danas u 17,00 sati u triljskoj kuglani igra se susret druge kuglačke lige između Vrnija iz Trilja i Hrvatskih vitezova iz Splita.

Sutra se igraju susreti 11. kola 3. HNL-jug. U 15 sati i 30 minuta Junak na svom terenu dočekuje ekipu Primorca 1929 iz Stobreča, a u isto vrijeme u Unešiću igraju Zagora-Hrvace.

Sutra su na rasporedu i susreti 4. kola drugih rukometnih liga:
U 18 sati u Trilju igraju Cetinka i Metković 1963,a u 19 i 30 u Sinju Kamičak i Metković 2.
Rukometašice Cetine sutra gostuju u Kninu i igraju protiv Knina u 18 i 30.Susret između Vranjica i žRK Sinj igra se u četvrtak.

U 2. kolu 2. odbojkaške lige odbojkašice Sinja dočekuju ekipu šibenika.

U nedjelju se, u susretima 4. HNL-jug, s početkom u 15 sati i 30 minuta sastaju Glavice i Croatia iz Zmijavaca, a u Prološcu Mladost i OSK.
U susretu županijske lige Tekstilac gostuje u Vranjicu kod domaćeg Omladinca.

U Otoku se održava 12.po redu atletska utrka «SV.LUKA»-Otok 2007. U organizaciji Atletskog kluba Otok. Početak natjecanja je u 15 sati na igralištu Gola brda.