Srijeda, 19.10.2005.

ODGOVOR DENISA šABIćA NA čLANAK IZ "SLOBODNE DALMACIJE"

Na izjave dogradonačelnika Sinja gosp.šenitije u Slobodnoj Dalmaciji kako glavni urednik Radio Sinja Denis šabić podmeće, a u svezi naslova kako je Gradska Sinjska vlast nezadovoljna prezentacijom na lokalnom radiju i rješenje vide u promjeni vlasničke strukture urednik odgovara:

"Uistinu sam pripremao radio emisiju po završetku 4. sjednice Gradskog vijeća u kojoj su gosti trebali biti predstavnici vladajuće Koalicije Preporod i oporbe. Kontaktirao sam predsjednika Gradskog vijeća Mišu Vareninu koji mi je i potvrdio da će netko od vladajućih doći najvjerojatnije gradonačelnik i njegov zamjenik, ili pak g. šentija i član poglavarstva g. Velibor Milošević...
...

POčINJE CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

Od sljedećeg tjedna počinje i cijepljenje protiv gripe u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Prema najavama iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 60 tisuća doza cjepiva već u četvrtka stiže iz Zagreba u Split.

Do kraja tjedna izvršiti će se i preraspodjela po ambulantama, tako da bi imunizacija mogla početi već početkom sljedećeg tjedna. Ovogodišnje cjepivo sadrži zaštitu protiv dva tipa virusa A i jednog tipa B a stajat će 35 kuna.

Pravo na besplatno cijepljenje imati će građani stariji od 65 godina, kronični bolesnici i svi zdravstveni djelatnici - inače osim kod svog izabranog liječnika,gradjani će cjepivo moći primiti i u Zavodu za javno zdravstvo.

OBAVIJEST IZ "LIKOMED VETERINE"

Likomed veterina informira građane da će se, 20. i 21. listopada, u četvrtak i petak na svim javnim površinama grada Sinja izvršiti deratizacija zatrovanim mamcima.

Izloženi mamci su antikoagulanti prve i druge generacije čiji je antidot vitamin K1, stoga iz Likomeda mole građane da spomenute zatrovane mamce ne diraju i ne premještaju.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za sutra je najavljena 12. sjednica Gradskog poglavarstva. U vijećnici će poglavari razmatrati 10-tak točaka dnevnog reda.

Između ostalog, utvrdjivanje Prijedloga Odluke o poništenju natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području grada Sinja, potom o novom prijedlogu o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području grada.

Izmedju brojnih točaka bit će riječi o Prijedlogu Pravilnika o socijalnoj skrbi na području Sinja, a razmotrit će se i zahtjev TIM Sporta iz Splita za produženje roka izgradnje bazena u našem gradu.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE NIKICE MRđENA

Sutra će se u Galeriji Galiotović u 19,30 održati promocija knjige autora Nikice Mrđena -MOJ SIN OVISNIK. Ovo je njegova druga knjiga koju će predstaviti pričuvni general HV dr. Kornelije Brkić, prof.Siniša Labrović i novinar Sandro Pogutz.

VRIJEME

Stabilno, sunčano, ali prohladno karakteristika je ovog jutra. U 7 sati bilo je 2 stupnja Celzijeva. Stabilno vrijeme i u nastavku dana. Najviša dnevna temperatura izmedju 12 i 15 stupnjeva Celzijevih.