Četvrtak, 19.09.2019.

Tradicionalni pohod ‘Preko Zelova na Svilaju’

 
Planinarsko društvo ‘Svilaja’ Sinj poziva sve planinarke i planinare te ljubitelje prirode na tradicionalni planinarski pohod ‘Preko Zelova na Svilaju’ koji će se održati u subotu, 21. rujna 2019. godine.

Okupljanje planinara je predviđeno od 8 do 9 sati kod Planinarskog doma ‘Orlove stine’, a polazak na vrh Svilaje (1905 m/nm) je u 9 sati uz pratnju planinarskih vodiča. Planirane su dvije rute uspona.

Prva staza vodi od Doma makadamskom cestom od koje se nakon 300 m može lijevo stazom kroz Badnje (oko 2 sata i 30 minuta) ili nastaviti makadamskom cestom ravno pa nakon 3 km lijevo stazom na Svilaju (oko 2 sata). S vrha puca najljepši pogled na Perućko jezero i na cijelu Sinjsku krajinu, kao i na sve dinarske vrhove – Čvrsnicu, Vran, masiv Biokova, Mosor, Prominu i Velebit te prema moru i otocima.

Oni koji nisu raspoloženi za uspon na Svilaju, mogu se popeti na Orlove stine (oko 20 minuta) ili prošetati markiranom stazom oko Orlovih stina (1 sat i 30 minuta).

Iza 14 sati u Planinarskom domu organiziran je zajednički ručak i druženje te sportske aktivnosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

MNK Hrvace: Prvi pehar na međunarodnom turniru

 
Ekipa Mnk Hrvace Kompass Group gostovala je na međunarodnom turniru u malom nogometu u mjestu Kazaginac u općini Tomislavgrad, BiH.

Turnir je brojao 8 momčadi podjeljen u dvije grupe,a sastojao se od ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

‘Crni’ su otvorili turnir pobjedom nad ekipom iz Srbije visokom pobjedom od 7-1.

U drugoj utakmici su poraženi od ekipe Mnk Seljak Livno rezultatom 2:4.

U trećoj utakmici pobjeda za prolazak u polufinale nad ekipom Cb Keba rezultatom 3:1.

U polufinalu su se sastali sa ekipom IPA ŽZH a rezultat je bio 1:1, te su poraženi na penale pa se momčad iz Hrvaca umjesto u finalu našla u utakmici za 3. mjesto gdje je izvođenjem kaznenih udaraca osvojila treće mjesto.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR