Srijeda, 19.09.2018.

Program manifestacije ‘Dani svetog Mihovila – Trilj 2018.’

 
Povodom blagdana sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika Župe i Grada Trilja, koji se slavi i kao Dan Grada, od 14. do 30. rujna u Trilju se održava kulturno – sportska manifestacija ‘Dani svetog Mihovila – Trilj 2018.’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Zaziv Duha Svetoga za učenike i nastavnike u novoj školskoj godini

 
Svake godine početak nove školske i vjeronaučne katehetske godine župna zajednica u Sinju započinje svetom misom i zazivom Duha Svetoga. Tako je bilo i ove 2018. godine.

U nedjelju, 16. rujna na svetoj misi u 9 sati okupili su se učenici i nastavnici, da bi zatražili od Gospodina da ih obdari svojim Duhom Svetim.

Misnim slavljem u 9 sati predsjedao je fra Toni Šimunović Erpušina, a animirao je dječji zbor pod ravnanjem s. Jelene Mijić i fra Jure Župića.

Djeca su kroz molitve, pjevanje, čitanja i recitacije zazvali pomoć Duha Svetoga u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini. Za očekivati je da će, uz pomoć Duha Svetoga, i ova školska godina uspješno završiti
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održani ‘Međunarodni Mihovilski dani planinara – Trilj 2018.’

 
U okviru ‘Dana svetoga Mihovila’, od 14. do 16. rujna u Trilju su, u organizaciji Planinarskog društva Jelinak Trilj, održani ‘Međunarodni Mihovilski dani planinara Trilj 2018.’.

Veći dio programa održan je u gradskom parku pod pokroviteljstvom Grada Trilja i sponzorstvo velikog broja poduzetnika i obrtnika s triljskog područja. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Ivan Šipić, a predsjednik PD Jelinak gospodin Milan Vuco pozdravio je sve prisutne planinare i zaželio im dobrodošlicu u Trilj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR