Četvrtak, 19.09.2013.

BOĆANJE : Počela 2. HNL Jug u boćanju

Najuvjerljivije pobjede u prvom kolu 2. HNL Jug zabilježili su Gorčina i Biston Makarska Rivijera.

Rezultati 1. kola: Gorčina – Metković 16:6, Otok – HE Dubrovnik 14:8, Zlatan Otok – Povljana 15:7, Rijeka – Croatia osiguranje 14:8 i Komolac – Biston Makarska Rivijera 6:16.

Poredak: Gorčina 2, Biston Mak riv. 2, Zlatan Otok 2, Otok 2…

U trećoj ligi Dugopolje je slavilo sa uvjerljivih 20:2 protiv Naklica.

Rezultati 1. kola: Bili Brig – Grgur Ninski 14:8, Dugopolje – Naklice 20:2, Sonković – Solaris 14:8,

Trilj – Stivan 12:10 i Lišane – Velebit 8:14.

Poredak: Dugopolje 2, Bili Brig 2, Sonković 2, Velebit 2, Trilj 2…

Petar Norac Kevo
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Počela trodnevna Smotra hrvatskog školskog filma

U Sinju je jučer poslijepodne počela prva Smotra hrvatskog školskoga filma, na kojoj sudjeluje 45 osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje.

Na trodnevnoj Smotri hrvatskog školskog filma, koja se održava u sinjskom kinu, bit će prikazano 15 uradaka srednjoškolaca i 30 osnovnoškolaca. Filmovi su podijeljeni u četiri kategorije: igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni.

Smotru je otvorio učenik sinjske Gimnazije Lovre Kondža, a prigodne govore održali su ravnatelj Gimnazije Marko Duvnjak, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i predsjednik državnog povjerenstva prof. dr. Krešimir Mikić.

Domaćini Smotre su OŠ Lučac Split, OŠ Marka Marulića Sinj, Škola za dizajn grafiku i održivu gradnju, Split i Gimnazija Dinka Šimunovića, a organizator Agencija za odgoj i obrazovanje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR