Srijeda, 19.09.2012.

NATO vježba na Piketu'Jackal Stone 12' naziv je najveće ovogodišnje međunarodne vojne vježbe specijalnih postrojbi u Europi koja se od 13. do 25. rujna provodi u Hrvatskoj.Vježba će se provoditi na četiri lokacije, Zadar, Split, Udbina i Delnice, a dio akcije za područje Splita održan je jučer u Sinju, na Piketu, na kojem je izvedeno spašavanje ranjenika helikopterom.

U vježbi sudjeluje 11 zemalja NATO saveza, a svrha joj je jačanje regionalne sigurnosti i stabilnosti. Uz Hrvatsku - zemlju domaćina i SAD, u vježbi sudjeluju pripadnici specijalnih postrojbi iz devet europskih zemalja članica NATO saveza, te brojni promatrači iz sedam zemalja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tečaj plesa u Sinju

U Sinju već 16 godina djeluje plesni klub 'Korak po korak', koji koracima na temu standardnih, latino-američkih, disco i modernih plesova (hip-hop, dance i brake dance) obučava sve generacije plesača, djecu preškolskog uzrasta, osnovnoškolace, srednjoškolace i odrasle osobe.Ovogodišnji tečaj plesa za odrasle počinje večeras u 20 sati u prostorijama OŠ Ivana Lovrića u Sinju.
Voditelji Kluba najavljuju kako će se, osim tečaja za odrasle, organizirati i tečaj plesa za školarce. U četvrtak i petak obavit će se anketa među djecom u svim školama. Termini održavanja tečaja bit će dogovoreni na sastanku s roditeljima i djecom
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Završila sezona kupanja

Ovoga vikenda, točnije 15. rujna, završila je sezona kupanja na sinjskom bazenu. Sinjani su se i ovo ljeto kupali 15 dana duže nego je to bilo planirano početkom sezone, kada je najavljeno kako će sezona trajati do 31. kolovoza. No, kako su temperature zraka bile iznad prosjeka, sezona se produljila. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

PD JELINAK Trilj izvještaj s Kamešnice

U nedjelju je održan tradicionalni uspon na Kamešnicu u organizaciji triljskih planinara.Lijep sunčan dan s umjerenim vjetrom pratio je preko dvjesto planinara s područja Dalmacije i susjedne BiH na pohodu na vrh Konj kojeg su osiguravali pripadnici HGSS -a Split. Domaćini su isred pl. skloništa “Sv. Mihovil” na Žlabini dobrodošlicu poželili čajom od raznih ljekovitih trava,neizbježna je bila i rakija travarica, poslije je uslijedio planinarski pohod na tri i pol sata udaljen vrh Konj do kojeg staza vodi kroz bukovu šumu da bi se ispod samog vrha travnatim padinama polagano popeli na greben i vrh koji dominira iznad livanjskog polja na sjeveru i Voštana na jugu. Nakon odmora, okrijepe domaćom hranom iz ruksaka počelo je spuštanje na Žlabinu gdje je Jure uz nesebičnu pomoć djevojaka iz Društva pripremio odličan planinarski grah. Na kraju uz pozdrave i uručvanje prigodnih darova još jedan tradicionalni susret povodom Dana Sv. Mihovila 2012.”uspješno je završen, uz pohvale svih sudionika.
Stipe Šipić

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM