Subota, 19.09.2009.

Održana 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja



Danas, 19. rujna 2009. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 9.00 sati održana je 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja sa sljedećim dnevnim redom:
1. Jednoglasno je donesen Zaključak o raspisivanju natječaja za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac,
2. Jednoglasno je donesene Upute ponuditeljima za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj,
3. Jednoglasno je doneseni Opći i posebni uvjeti za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj,
4. Većinom glasova doneseni su Kriteriji za vrednovanje (bodovna lista) zahtjeva za kupnju zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac u Sinju,
5. Odbijena je ponuda tvrtke Asfaltna cesta d.o.o. Split, za kupnju nekretnine u Gospodarskoj zoni Kukuzovac-Sinj po javnom natječaju objavljenom 03. travnja 2009. god. uz naputak da se pokuša pronaći alternativna lokacija na području Grada Sinja,
6. Većinom glasova odbijen je prijedlog Ugovora o načinu i uvjetima sufinanciranja programa kojeg za potrebe Grada realizira dječji vrtić «čarobni pianino» Split, ...

Spomen na devetoricu poginulih policajaca



Prvi put od pogibije devetorice policajaca u drugoj polovini rujna 1991., povezano je obilježavanje Dana općine Hrvace i komemoracija koju tradicionalno organizira Policijska uprava Split.

Brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće kod spomen-obilježja u Maljkovu gdje su u borbi sa snagama zločinca Ratka Mladića 16. i 17. rujna 1991. poginuli Kažimir Abramović, Zoran Bočina, Ivica Grubač, Bogoslav Lukić, Ante škoko i Jakov Topić.

Isti su zločinci 22. rujna zarobili i ubili policajce Dušana Cvrlju, Mira Milanovića i Antu Radana. U crkvi Gospe žalosne u Hrvacama svetu misu zadušnicu predvodio je fra Neven Pavlinušić.

Središnji dio komemoracije održan je kod spomenika u Hrvacama. Vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih, izaslanstva MUP-a, Vojne policije HV-a, Općine Hrvace, gradova i općina Cetinske krajine, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, političkih stranaka i drugi. Molitvu odrješenja vodio je don Stjepan Lončar.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

Ivan Bota izabran za predsjednika Studentskih zborova

Za predsjednika studentskih zborova na jučerašnjoj sjednici u Zadru izabran je Ivan Bota iz Tijarice, predsjednik zagrebačkog Studentskog zbora i predsjednik Udruge studenata Cetinskog kraja. Bota je kazao kako će se između ostalog zalagati za bolje uvjete smještaja i prehrane studenata i boljoj komunikaciji na relaciji sveučilišta - studenti.

Blagdan Gospe od žalosti

U okviru proslave Gospe od žalosti u Hrvacama će se od 19,30 sati održati kulturno umjetnički program, a u 21,30 vatromet. Danas, 19. rujna, je i posljednji dan trodnevnice Gospi od sedam žalosti. Na svetoj misi koja počinje u 18 sati sudjelovat će i VIS "Susreti" - Vukovar.

Sport

Pred nama je zanimljiv športski vikend iz kojeg izdvajamo susret druge nogometne lige, koji je na rasporedu u 16,30 sati. U Solinu se sastaju domaći Solin i Junak.
Hrvace danas u 16,30 sati igraju na svom terenu s Benkovačkim Velebitom.

U natjecanju 4. HNL nogometaši OSK-a domaćini su Gošku iz Kaštel Gomilice, a Glavice igraju sutra u Zmijavcima kod Croatie.

Drugo kolo županijske lige igra se sutra, 20. rujna, u 16,30 sati čaporice su domaćini Galebu a u Tučepima Jadran će ugostiti Tekstilca .

Triljski rukometaši u natjecanju prve "Dukat" lige gostuju u Ivanecu kod Ivančice u 18 sati. U 16,30 sati rukometaši Kamička igraju u Dubrovniku. Rukometašice Sinja gostuju kod Metkovića u 15 sati.

Na igralištu Rugbi kluba Sinj s početkom u 16 sati počinje turnir seniora, na kojem će nastupiti splitska Nada, Zadar i Vitez iz BiH.

Danas, 19. rujna, počinje Košarkaški turnir povodom dana Grada i blagdana Svetoga Mihovila u Trilju. Od 17 sati sastaju se Košarkaški klub Split i Alkar, a od 19 Cetina i Solin. Susreti se igraju u športskoj dvorani u Trilju, a organizator je KK Cetina.

Danas, 19. rujna, se na terenima sinjskog polja održava županijsko natjecanje u radu pasa ptičara- memorijal " Stipe Kontić". Natjecanje se održava po pravilniku HKS-a za ispitivanje i ocjenjivanje rada britanskih, irskih i kontinentalnih ptičara s odstrelom divljači.