Petak, 19.09.2008.

DAN OPćINE HRVACE

U okviru proslave blagdana Gospe od žalosti i Dana općine Hrvace u 12 sati održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su nazočili državni tajnik Jozo Sarač, pročelnici iz Splitsko-dalmatinske županije, gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Cetinskog kraja. Nakon sjednice svečano će se otvoriti obnovljeni most na Panju, u čiju je obnovu županijska uprava za ceste uložila tri i pol milijuna kuna.

Tijekom ove godine općina Hrvace naglasak svojih aktivnosti stavila je na rješavanje indrustrijske zone "Vukove stine",koja bi u dogledno vrijeme mogla upotpunosti riješiti pitanje nezaposlenosti u zoni bilo oko 4 hektra te je općina morala izdvojiti oko 1.800.000 kuna za privatne parcele-rekao je za Hit radio načelnik Bošnjak. Također, katastarski je riješeno i pitanje puta na Zelovu bez kojeg ne bi bilo moguće graditi infrastrukturu zone. Načelnik smatra da bi se otvaranjem zone za nekoliko godina moglo upotpunosti riješiti pitanje zapošljavanja, također se katastarski riješavalo pitanje puta prema Zelovu bez kojeg je nemoguće bilo graditi infrastrukturu u zoni e naje imala niz gospodarskih aktivnosti.
Također jedna od velikih investica prošle godine u općini Hrvace je uređenje groblja, a u završnoj fazi je prikupljanje dokumentacije za izgradnju športske dvorane-istaknuo je za Hit radio načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak.

Kroz program pučkih misija koje se održavaju povodom blagdana Gospe žalosne u Hrvacama večeras za 17 sati najavljena je sveta ispovjed za vjernike, u 18 sati će se služiti sveta misa dok će u 19 sati biti predstavljanje knjige fra. Ante Kekeza pod nazivom " I oni su me razumjeli".

Za sutra, 20. rujna, je u Hrvacama organiziran bogat kulturno-umjetnički program na kojem će nastupiti nekoliko kulturno umjetničkih društava, bend Twist off i baba Manda.

"EKO-ETNO HRVATSKA"Splitsko-dalmatinska županija danas, 19. rujna, od 14 sati svojim proizvodima predstavit će se na manifestaciji "Eko-Etno Hrvatska" koja se održava u sklupu jesenskog velesajma u Zagrebu. Iz naše županije predstaviti će se 50 tak izlagača ekoloških proizvoda od kojih je većina iz Cetinskoga kraja. U kulturnom dijelu programa nastupiti će sinjske mažoretkinje i KUD "Tijara" iz Tijarice.

"MIHOVILSKI DANI"

Sutra, 20. rujna, u triljskoj crkvi počinje devetnica Sv. Mihovilu. Krunica počinje u 18 sati, a sveta misna slavlja kroz devetnicu predvoditi će i propovjedati Don Tomislav ćubelić i dr. fra. Luka Tomašević.

U sklopu Mihovilskih dana Muzej triljskog kraja i Muzej grada Kaštela danas u 19.30 sati otvaraju izložbu fotografija "Gradine Kaštela i okolice".

OBAVIJEST

Danas je posljednji dan prijave kandidata za stručno osposobljavanje za zanimanja zavarivač, brodocjevar, brodomonter i dizaličar kojeg organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje. Troškove školovanja, kao i novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, troškove prijevoza i liječničkog pregleda, osigurava Zavod.

IDUćI TJEDAN POSTAVLJA SE KUPOLA NA GRADSKI BAZEN

Sljedeći tjedan počet će postavljanje kupole na Gradskom bazenu Sinj. Konstrukciju kupole postavljat će ovlaštena talijanska tvrtka. Bazen bi već od kraja idućega tjedna trebao biti natkriven, kako bi se mogao koristiti i u zimskim uvjetima.

SPORT

Sutra, 20. rujna, s početkom u 15 sati na sinjskom Hipodromu održava se tradicionalna međunarodna priredba gdje će biti 5 utrka u organizaciji konjičkog galopskog kluba "Alkar" Sinj, športske zajednice grada Sinja i Galopskog saveza Hravtske.

U 6. kolu 2. HNL nogometaši Junaka sutra, 20. rujna, u 16 sati u Karlovcu igraju susret protiv trenutno vodeće ekipe lige nogometaša Karlovca, a u istom kolu na Gradskom stadionu u Sinju sastaju se Trogir i Mosor iz žrnovnice.

U isto vrijeme na svom travnjaku nogometaši Hrvaca dočekat će u natjecanju 3. Hrvatske nogometne lige nogometaše Dugopolja. U 4. kolu HNL koje se igra u nedjelju u 16.30 sati Glavice dočekuju Uraniju iz Baške Vode, a u Mravincima se sastaju sloga i OSK.

Drugo kolo županijske nogometne lige igra se u nedjelju, 21. rujna, u 16.30 sati kada će se sastati Tekstilac-Jadran iz Supetra, a u Splitu Krilnik i čaporice.

Sutra, 20. rujna, počinje i nova rukometna sezona. U muškoj konkurenciji sutra u 19 sati u Sinju se sastaju Kamičak i Knin, a u Metkoviću Cetinka je gost ekipi Metković 1963.

Rukometašice Cetine u prvom kolu sutra, 20. rujna, od 16.30 sati dočekuju Orkana iz Dugog rata, a susret prvog kola Sinj Vrgorac odgođen je i igra se 1. listopada.

KRONIKA 92

PP SINJ, 18.09.2008.g., oko 11,00 sati, u Sinju, na ulici, pedesettrogodišnjak je prišao novinaru jednog dnevnog tiska koji je sjedio na štekatu caffe bara i verbalno ga napao. Nakon toga uzeo je čašu vode i prolio novinara po glavi. Počinitelj je prekršajno obrađen i slijedi mu PP po čl.13. ZOPPJRM.
IZVOR: PU SD