Ponedjeljak, 19.09.2005.

DAN OPćINE HRVACE

Općina Hrvace na lijep i kulturan način proslavila je blagdan Gospe žalosne i dan Općine. Misno slavlje pred mnoštvo vjernika predvodio je splitsko-makarski nadbiskup monsinjor Marin Barišić.

Nakon procesije i slavlja monsinjor Barišić blagoslovio i novootvoreni dječji vrtić Duga, riječima kako je otvaranjem ustanove za djecu željna znanja i na ovaj način simbolično pokrenuta Hrvatska u Hrvacama.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća uručene su nagrade i priznanja.
Kolektivne nagrade dobili su županijski zavod za prostorno uredjenje i O.š. Dinka šimunovića Hrvace, a osobnu nagradu Ivan Zorica za dugogodišnje sudjelovanje u Alci.

Novi objekti i institucije u Hrvacama i dalje se planski pripremaju ističe načelnik Bošnjak te dodaje kako je u prvom planu i sportska dvorana.

MISA NA BRDU VISOKA

Unatoč kišnom vremenu više stotina vjernika iz Sinja, Radošića, Dicma i obližnjih mjesta proslavili su jučer blagdan Uzvišenja svetog Križa tradicionalnim hodočašćem do velikog kamenog križa na vrhu brda Visoka.

Svetu misu kod križa koji je podignut još 1900., te obnovljen prije 30 godina, predvodio je sinjski gvardijan fra Zoran Kutleša, uz sudjelovanje rimskog studenta fre Siniše Balajića. Misnom slavlju prethodio je križni put s prvom postajom kod župića kuća u Radošiću.

POčINJE JESENSKO ZASJEDANJE SABORA

Nakon podužeg ljetnog raspusta ponovno od srijeda starta rad hrvatskog sabora. Na prvoj jesenskoj sjednici, kako ističe zastupnik Jure Bitunjac, raspravljat će se o brojnim prijedlozima i zakonima.

Izdvajamo izvješće o privatizaciji, potom o novom Izbornom zakonu o neposrednom biranju načelnika, gradonačelnika i župana. Na zasjedanju sabora također će biti riječi o zadnjem izvješću HRT-a te o demokratizaciji državnog medija. Prva jesensko saborsko zasjedanje potrajat će puna tri tjedna.

ćIRO ODLAZI IZ HAJDUKA

ćiro Blažević nakon novog poraza više nije trener splitskog Hajduka. Njegovim odlaskom odlazi i sportski direktor Igor štimac. Predsjednik kluba Branko Grgić najavljuje novo ime tijekom naredna 24 sata.
Od prvih imena spominju se Ivan Gudelj, Luka Bonačić, Branko Karačić kao i Zoran Vulić.

HRVACE SPREMNE ZA DOčEK HAJDUKA

Iako je Hajduk u evidentnoj igračkoj i trenerskoj krizi on je i dalje veliki hrvatski klub zahvaljujući dugoj nogometnoj tradiciji i velikim rezultatima, kaže predsjednik NK Hrvace Dinko Bošnjak.

Posebna je čast dočekati Hajduka i biti domaćin u kup utakmici koja će se odigrati u srijedu u 16 sati.Vrijedi pokušati i pružiti dostojanstveni otpor prvaku Hrvatske koji će biti dočekan u fantastičnom navijačkom ozračju Kamišara.

REZULTATI 1.žNL

Zmaj-OSK 7:1
Orkan-Glavice 2:0
Tekstilac-Croatia 0:1
Na čelu tablice je Croatia sa 13 bodova, po 12 imaju Hrvace i OSK.

VRIJEME

Prati nas i dalje oblačno vrijeme s povremenom slabom kišom.Temperatura u blagom porastu, a maksimalna i do 24 stupnja.