Srijeda, 19.08.2020.

Ove godine nema ni ‘Brnaške dječje alke’

 
S obzirom da je Klaster Sinjska alka, zbog epidemije koronavirusa, otkazao ovogodišnji ‘Brnaški dernek’ koji se trebao održavati od 28. do 30. kolovoza u sklopu manifestacije ‘Dani Alke i Gospe Sinjske 2020.’, neće se održati ni ‘Brnaška dječja alka’, koja se održavala u okviru ‘Derneka’.

Iako su se proteklih nekoliko dana održavale pripreme sudionika ‘Brnaške dječje alke’, ona se neće održati prije svega zbog sigurnosti djece, ali i ostalih koji su uključeni u njenu organizaciju. Otkazivanje ‘Alke’ izazvalo je negodovanje dijela mještana Brnaza, no iz Organizacijskog odbora pozivaju sve na razumijevanje te izražavaju nadu kako će se iduće godine ‘Dječja alka’ održati na puno višoj razini nego prijašnjih godina.

Dodajmo kako će se ’11. Memorijalni nogometni turnir u čast poginulih branitelja Brnaza’, održati unatoč otkazivanju ‘Brnaškog derneka’. Iz NK Brnaze ističu da se turnir do prije dvije godine održavao neovisno o ‘Derneku’ te da su već poduzete sve aktivnosti kako bi se održao uz poštivanje svih mjera i preporuka HZJZ i Stožera Civilne zaštite RH. Sudjelovanje na turniru, koji će se održati u subotu, 29. kolovoza, već su potvrdili Gardijska mehanizirana brigada HV te veterani Brnaze, Otoka i Trilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dani Alke i Gospe Sinjske 2020. – INFO (19.08.2020.)

DANAS  (srijeda, 19. kolovoza):
– Predstavljanje – Enigmatska povijest Sinjske alke – Mate Ivandić – Fontana Petrovac (ispred Alkarskih dvora) – 19 sati

– Dječji nogometni turnir ‘Memorijal Mirko Perić’ – NK Glavice 1991 (do 22.08.) – igralište NK Glavice 1991 – 10 sati

ČETVRTAK  (20. kolovoza):
– Festival pjevača amatera ‘Mikrofon je Vaš’ – Kulturno umjetničko središte Sinj – Alkarski dvori – 20 sati
IZVOR: WWW.FERATA.HR