Ponedjeljak, 19.08.2019.

Na rječici Grab održan ‘Junior Spin Cup Grab 2019’

 
Na rječici Grab u subotu, 17. kolovoza u jutarnjim satima održan je ‘Junior Spin Cup Grab 2019’, kojeg je prema planu i programu godišnjih zacrtanih zadaća organiziralo SRD ‘Cetina’ Sinj u cilju promidžbe sportskog ribolova među najmlađom populacijom ribiča.

Nagrade i kotizaciju za ovo zanimljivo natjecanje osigurao je Savez športskih ribolovnih društava Županije splitsko-dalmatinske, na čelu s predsjednikom Teom Dujmovićem i tajnikom Marijanom Bartulinom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izaslanstvo VAD-a na 44. Trci na prstenac u Barbanu

 
Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva, predvođeno vojvodom Boškom Ramljakom i slavodobitnikom 304. Sinjske alke Franom Ivkovićem boravilo je u istarskom Barbanu, gdje je održana 44. obnovljena Trka na prstenac.

S tri sride u tri trka te osvojenih maksimalnih devet bodova 38-godišnji konjanik iz Žminja Petar Benčić nadmoćno je nadmašio ostalih 16 konjanika. Njemu je pokroviteljica ove viteške igre, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, uručila predsjednjički štit i bodež u znak pobjede.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkarić Najbrži, nakon Bare i Čoje, osvojio i 64. Vučkovića dječju alku

 
Slavodobitnik 64. Vučkovića dječje alke je desetogodišnji alajčauš Najbrži – Vito Vučković, koji je Alku osvojio s 18 punata, a ujedno je i ovogodišnji pobjednik i Bare i Čoje.

U tri trke na jučerašnjoj Alki Najbrži i alkarić Veseli imali su po 9 punata, nakon čega su se čak tri puta pripetavali. U dva pripetavanja oba alkarića su pogodila u sridu, a u posljednjem je Veseli pogodio u 1, a alajčauš Najbrži u sridu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR