Ponedjeljak, 19.08.2013.

‘Gaj Laberije’ u Splitu na ‘Danima Dioklecijana’

Večeras je posljedni dan ovogodišnje četverodnevne manifestacije Dani Dioklecijana u Splitu. Program započinje svečanom povorkom s Rive u 20,30 sati, a na Peristilu se povorka očekuje u 21 sat. Prije toga, na središnjem dijelu Rive,kod glavne pozornice s početkom u 19 sati, udruga ‘Gaj Laberije’ iz Sinja izvest će predstavu ‘Rimski nogomet’.

Na poziv organizatora, Udruga ‘Gaj Laberije’ iz Sinja, nakon nekoliko nastupa u pulskoj Areni, Splitu, Sinju, Imotskom i Nacionalnom parku Krka na Burnumskim idama i ove će godine nastupiti na manifestaciji ‘Dani Dioklecijana’ na kojima će uprizoriti antičke igre s loptom uz nastup antičkih plesačica. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Šimica slavodobitnik 58. Vučkovića dječje alkeFran Šimun Vučković, alkarskog imena Šimica, slavodobitnik je 58. Vučkovića dječje alke. Šimica je rođen 2007 godine i na briljantan je način postao prvi vitez Vučkovića, jer je alku osvojio s 12 punata, odnosno s 4 sride. Tako je nakon ovogodišnje Bare i Alka otišla u Zagreb. Naime, mali Fran Šimun s roditeljima živi u Zagrebu, ali je svako ljeto u Vučkovića kako bi sudjelovao u Alci. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alka casting kup na Cetini

Uz dvadesetak domaćih i desetak stranih natjecatelja završeno je ribarsko natjecanje na Rudi.
U slobodnom dijelu ribarskog nadmetanja u prvom natjecateljskom krugu najbolji je bio veteran Boško Klarić. On je zakačio desetke pastrva i u oštroj konkurenciji bio za ‘mamac’ bolji od Joška Šuće iz Glavica. Ova dva vrsna majstora pokazala su sve svoje umijeće i opravdala epitete športskih ribiča koji prednjače u ‘fly fishing’ ribolovu u Hrvatskoj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Troglav iz Livna pobjednik turnira u odbojciZavršio je veliki mlađekadetski odbojkaški turnir koji je odbojkaški klub Sinj upriličio u sklopu ‘Dana Alke i Velike Gospe’.

Nakon sto su u petak odigrane utakmice po grupama, subota je donijela nova uzbudenja. Sinjanke su u prvom polufinalu poražene od Troglava dok su Splićanke u napetoj završnici pokleknule od Marine Kaštela.

U utakmici za treće mjesto nije bilo previše neizvjesnosti. Iskusnije igračice Splita slavile su protiv Sinja.

Samo finale između Livnjakinja i Kaštelanki bilo je vrlo uzbudljivo i neizvjesno s bezbroj preokreta, a na kraju je Troglav zasluženo odnio prvo mjesto i tako nakon tri uzastopna trijumfa Sinjanki odnio pehar u Livno.
Osim spomenutih ekipa na turniru su još nastupili Trogir, Makarska, Brda, i Kastela CDC. Na kraju svi sretni i zadovoljni, uz zajedničko fotografiranje – doviđenja do slijedećeg ljeta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR