Nedjelja, 19.08.2012.

57. Vučkovića dječja alkaNa dan održavanja 57. Alke, u nedjelju 19. kolovoza, program počinje pucanjem mačkulama s Gomilice. Sat povijesti u 8 sati na Trkalištu održat će Davor Vučković Max. Svetu misu na groblju svetoga Nikole u Brnazama, s početkom u 10 sati služit će fra Luka Norac Kevo.

Nadmetanje za slavodobitnika 57. Vučkovića dječje alke počinje u 17,30 sati. Program će završiti pučkom feštom u čast pobjednika, koji će na Trgu kralja Tomislava u Sinju spustiti i zastvu 'Dana Alke i Velike Gospe', čime će biti označen kraj sinjskog kulturnog ljeta.

Pokrovitelj 57. Vučkovića dječje alke je Grad Sinj.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

3. utrka lađa u organizaciji Š.R.U. DidovinaOtok – Bogat i zabavan program očekuje sve posjetitelje 25.8. u Otoku. Glavni događaj je 3. utrka autohtonih drvenih otočkih cetinskih lađa. Na rasporedu je također i revijalna utrka otočkih lađa u kojoj sudjeluju 24 posade (političari, sponzori, svećenici lađari iz Cet. krajine). Start je u 15h na Kerepu, a cilj je Kevina lađa.

Nakon revijalne utrke održati će se potezanje konopa za žene gdje sudjeluju 4 ekipe Mjesnih odbora Otoka, Udovičića, Rude i Gale. Zanimljivo će biti i natjecanje u penjanju do pršuta uz konop na staroj vrbi koje je na rasporedu u 18h. Zatim se održava spomenuta tradicionalna utrka lađa za nagrade, a prvih pola lađa će se pripetavati od Bakračeva kanala do Kevine lađe. Za sva natjecanja pripremljene su bogate nagrade.

Samu manifestaciju obogatiti će i nastupi klapa (Sv. Luka Otok i Ponistra Solin), nastup KUD-a Peruča iz Hrvaca te lokalni guslari.

Piše: Frane Šušić-Jurić
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Junaku bod iz Žrnovnice

Prvo kolo nove drugoligaške sezone sinjski Junak je odvelo u goste Mosoru, a nakon borbenih 90 minuta po vrlo sparnom vremenu i bolje igre domaćih, podjelom bodova zadovoljniji u svakom slučaju mogu biti gosti.
Mosor - Junak 0:0  (0:0)
IZVOR: WWW.FERATA.HR