Petak, 19.08.2011.

U Sinju prikupljeno 40 doza krvi

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj danas je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi.
Akciju je organizirao sinjski Crveni križ, a na njoj je prikupljeno 40 doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split. Predsjednik Crvenog križa Sinj Ante Omrčen kazao nam je kako su se akciji odazvala 52 dragovoljna davatelja, no zbog zdravstvenih razloga 12 davatelja nije moglo dati krv.

Podsjećamo kako će se sutra u zgradi OŠ 'Košute' u Košutama, u vremenu od 9 do 13 sati, održati još jedna akcija darivanja krvi. I ovu akciju organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u suradnji sa Moto-klubom 'Košute'. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu i ovoj akciji.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javni poziv Grada Trilja

Grad Trilj objavio je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Javnih priznanja Grada Trilja, koja se dodjeljuju povodom Dana Grada.
Javna priznanja Grada Trilja su Počasni građanin Grada Trilja i Nagrada Grada Trilja. Inicijative se podnose Odboru za javna priznanja Grada Trilja do 12. rujna ove godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U petak 19.8. završava 3. Kulturno ljeto za djecu Udruge Srma!

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u petak 19.8.2011. s početkom u 19 sati Udruga Srma će upriličiti završnu večer dječjeg programa ''Ljeto je eto, a šta sad?''. Posjetitelje očekuju:

• IZLOŽBA dječjih radova – keramičke figurice, slike, igračke, nakit koje su izradila djeca
• PROJEKCIJA VIDEO ZAPISA ''O sinjskom dječjem kulturnom ljetu'' – razgovor s djecom, voditeljicama i volonterima
• MALA MODNA REVIJA - dizajnerski oblikovanu i ukrašenu dječju odjeću i modne dodatke po ''modnoj pisti'' će nositi djeca polaznici radionice

U mjesec dana Udruga Srma je održala 23 kreativne radionice dizajna i izrade nakita, izrade skulptura i suvenira u glini, slikanja i izrade igračaka od prirodnih materijala. Sve su kreativne radionice bile besplatne za korisnike – uglavnom djecu osnovnoškolske dobi. Kroz radionice je prošlo 80toro djece. Provedbu projekta je pomoglo 14 volontera, među kojima i volonterke srednjoškolke.

Treću godinu za redom pokrovitelj kulturnog ljeta za djecu je Grad Sinj, a projekt je dio službenog programa Dana Alke i Velike Gospe 2011.g.

Pučka fešta u Trilju

U triljskom gradskom parku večeras u 20 sati će se održati pučka fešta.
Uz nastupe nekoliko kulturno-umjetničkih društava i pojedinaca, na pozornici gradskog parka održat će se i veliki koncert Mate Bulića i prijatelja. Osim kulturno-zabavnog programa, za posjetitelje se priprema i bogata ponuda pića te ribljih i mesnih specijaliteta s roštilja. Pučka fešta održava se u organizaciji Grada Trilja i Turističke zajednice Trilj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Danas počinju pripreme rukometaša 'Kamička' za natjecateljsku sezonu 2011./2012., obavijestili su iz kluba. Svi igrači seniorske ekipe dužni su doći na prozivku, bez sportske opreme, u sportsku dvoranu u Sinju večeras u 21 sat.

NK 'Brnaze' vrši upis djece rođenih od 1995. do 2005. godine. Upisi počinju u ponedjeljak, 22. kolovoza, a vrše se svakog dana u 18 sati u ŠC 'Sveti Mihovil na Meljači.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Pojačan je promet na Istarskom ipsilonu, na izlazu Umag, u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija. Kolona vozila duga je oko 3 km.

Povremene smetnje moguće su na dionicama gdje su u tijeku radovi te na turističkim cestama u Istri i duž jadranske obale.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba.

Na državnoj cesti D36 na ulasku u Sisak od 17 do 24 sata vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju preko mosta Odra. U vrijeme pojačanog prometa moguće su gužve i zastoja.
IZVOR: HAK
...