Srijeda, 19.08.2009.

OBAVIJEST

Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o financiranju nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike u školskoj godini 2009./2010. pravo na novčanu naknadu za kupnju udžbenika imaju djeca koja žive u obiteljima koje su korisnici prava na stalnu pomoć Centra za socijalnu skrb, te djeca korisnici prava na skrb izvan vlastite obitelji kojima je smještaj osiguran u udomiteljskoj obitelji, a polaznici su osnovne ili srednje škole RH. ...

OBAVIJEST

Iz sinjske Nadcestarije su obavijestili kako će zbog navlačenje novog asfaltnog sloja na lokalnoj cesti Glavice - Sinj biti zatvorena cesta i to od Labrovića do igrališta u Glavicama. Promet za sva vozila tom dionicom biti će onemogućen od 7 do 15 sati. Obilazni pravac je gornjom trasom Glavica preko Gučnice na državni cestu ili za dio lokalnog stanovništva preko Marasa.

OBAVIJEST IZ GRADSKE UPRAVE

Grad Sinj otvorio je jednomjesečnu javnu raspravu o utvrđivanju Nacrta Statuta Grada Sinja. Nacrt Statuta je objavljen na oglasnoj ploči u gradskoj upravi i na službenoj web stranici Grada Sinja. Za sve informacije, primjedbe i prijedloge građani se mogu obratiti Odboru za Statut i Poslovnik Gradskog vijeća Grada Sinja, u tajništvo Grada ili na tel. 708 - 608 i 708 631, te na mail: info@sinj.hr.

SVEčANOST U GRADSKOJ VIJEćNICI

U Gradskoj vijećnici dodijeljene su nagrade vlasnicima najljepših okućnica i balkona na području Sinja. Najbolja okućnica prema ocjeni tročlane komisije u kojoj su bili Ante Latinac direktor Turističke zajednice, novinarka Hit radija Marija Maroš i ćiro Poljak iz "Vodovoda i čistoće" bila je Stipe Medvida iz Radošića. Ivanu Katiću i Davoru Vučkoviću iz Brnaza pripalo je drugo i treće mjesto, a Ani Kovačević iz Sinja pripala je nagrada za najljepši balkon u gradu. Vlasnici najljepših balkona i okućnice za nagradu su dobili poklon bon u vrijednosti od 1000, drugonagrađeni 750 i trećenagrađeni 500 kuna koju će moći potrošiti u poljoprivrednoj trgovini Hipodrom.

"DAN ANTIKE-SINJ 2009."U organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja, danas će se održati međunarodna proredba "Dan Antike - Sinj 2009." U programu će sudjelovati gosti iz Rima "Gruppo Storico Romano" koja će prikazati stare Antičke rimske vojne strategije; Gradsko kazalište mladih iz Viteza u BiH koji će izvesti performans "Rat Batona" bitke između Ilira i Rimljana, sinjska udruga Promotor kulturnog događaja "Laberije" koja će odigrati 4. revijalnu utakmicu Delmata i Rimljana i žudije iz Imotskoga. Program će početi u 20,00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Prije toga svi sudionici će održati mimohod ulicama grada.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras će se prikazivati akcijski znanstveno - fantastični film "Transformersi -osveta poraženih". Početak je u 20.15 sati.

SPORT

Zajednica športskih udruga grada Sinja i ove godine organizira Zabavnu školu nogometa - Open fun football schools. Ovaj jedinstveni međunarodni projekt, koji se održava već petu godinu, okupit će 200-tinjak djece. škola će se provoditi od 25. do 30. kolovoza.

Nastavlja se međunarodni turnir u košarci za kadete. Danas, 19. kolovoza, se u sportskoj dvorani u 16,30 sati sastaju Olimpija i Basket Itri, a u 18,00 sati Omladinski košrakaški klub Dražen Petrović i Alkar. Završnica turnira igrat će se sutra.

Boris Poljak novi je trener košarkaša Alkara. Tu je odluku donio jučer Upravni odbor kluba. Podsjetimo, Poljak je bio dugogodišnji igrač Alkara, kapetan ekipe koja je igrala u finalu košarkaškog kupa bivše države. U više navrata bio je trener seniora Alkara, a u posljednje vrijeme trenirao je drugoligaša Solina.

Danas, 19. kolvoza, utakmicom Sinja i Makarske počinje turnir u odbojci za djevojčice rođene 96 godine i mlađe koje je organizirao ženski odbojkaški klub Sinj. Na turniru nastupa 6 ekipa i to Makarska, Kaštela , Marina Kaštela, Split i dvije ekipe Sinja. Turnir se igra u školskoj športskoj dvorani osnovne škole "Marka Marulića", završnica je sutra u 18 sati.