Petak, 19.08.2005.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Sinjski Crveni križ sa Dobrovoljnim darivateljima krvi iz Hrvaca organizira 13-tu ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija je krenula od 9 sati i do sada je prikupljeno 15 doza krvi, a do 13 sati krv se prikuplja u restoranu Vreba u Hrvacama.

VIJESTI IZ GRADA TRILJA

U nedjelju na Gazu u Jabuci slavi se Gospina osmina. Procesija od kapelice do mjesta održavanja slavlja počinje u 10 i 30. Koncelebriranu svetu misu predvodi i propovjeda fra Bože Vuleta. Misu će pjevati mješoviti župni zbor pod ravnanjem sestre Vedrane Ivišić. Poslije mise održat će se bogati kulturni program.

Ove nedjelje na Gazu kod Jabuke fešta sporta i zabave. Dispipline su: potezanje konopa, klipa, bacanje kamena s ramena, a sudionici će se natjecati u obaranju s grede iznad rijeke Rude i bacanje balote u Alku preko rijeke .

Iz triljskog poglavarstva najavljuju u drugom tjednu službeno natjecanje u preponskom jahanju pod okriljem Croatia Cupa. Gospodin župa ističe kako je krenula i priprema za predstojeće Mihovilske dane u rujnu mjesecu.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Vjerska proslava blagdana Velike Gospe završava u nedjelju svetom misom od 19 sati nakon čega je najavljena i posveta djeci Gospi Sinjskoj.

Klapa Sinj s gostima napokon je sinoć pred prepunim gledalištem u Alkarskim dvorima održala lijep i u klapskom ugodjaju zanimljiv koncert. Uz brojne goste, uzvanike i prijetelje klapskih nota, koncertu je nazočio i sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević.


U Galeriji Galiotović se još uvijek mogu pogledati izloženi likovni radovi akademskog slikara Mirka Stojića i sinjanke Marije Domjanović.

Danas započinje i jubilarna 50. Vučkovića dječja alka - događanja će početi od 18 sati natjcenjem za Baru, a potom organizatori najavljuju pučku feštu. Sinjsko kulturno ljeto i ove godine simbolično će zatvoriti pobjednik Vučkovića dječje Alke u nedjelju 21. kolovoza.

SPORT

U okvire svečane proslave 50 godina postojanja KK Alkar, večeras će se s početkom u 19,00 održati prijateljska košarkaška utakmica izmedju domaćina i košarkaša Split CO. S obzirom na početak priprema za sljedeću sezonau, ovo je dobra pruilika trenerima Caktašu i Skelinu da provjere fizičke i druge sposobnosti svojih igrača.

Na terenima nogometnog kluba Glavice u tijeku nogometni kamp za dječake i djevojčice koji će trajati do nedjelje kada će se u 12. sati održati završna svečanost.

Ovaj edukativno - sportski kamp organizira se pod ingerencijom UEFA-e s ciljem upoznavanja djece sa nogometnom vještinom. U program je uključeno oko 200 tinjak djece s kojima radi 22 posebno educirana trenera


VRIJEME

Prevladava sunčano i toplo vrijeme. Dnevna temperatura zraka kretat će se između 25 i 28 stupnjeva Celzijevih.