Petak, 19.07.2019.

Večeras počinje 17. S.A.R.S. Music and beer festival

 
Danas, 19. srpnja u Sinju počinje 17. S.A.R.S. Music and beer festival.

Tijekom tri dana brojne Sinjane i njihove goste na festivalskoj pozornici na platou bivše vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju zabavljat će sjajni izvođači. Festival će večeras otvoriti Limbonaut, a nakon njih će nastupiti Jufkamental, Grše, M.O.R.T. te jedan od koncertno najaktivnijih izvođača u prethodnoj godini Vojko V kojemu će ovo biti prvi samostalni nastup na S.A.R.S.-u u solo karijeri.

Drugi festivalski dan u subotu, 20. srpnja, otvaraju mlade domaće snage Seviter, a nakon njih stižu Teški osjećaji, Dregermajster, Atheist Rap, a subotnju večer zaključit će legendarni Edo Maajka.

Nedjelja, 21. srpnja, rezervirana je za promociju najboljih domaćih craft pivovara i hrane u suradnji s Craft Beer 2 Go trgovinom iz Zagreba, a posjetitelje će zabavljati škotski glazbenik Tony Rose.

Ulaznice za ovogodišnji S.A.R.S. mogu se kupiti na ulazu u bivšu vojarnu Ivaniša Nelipića.

17. S.A.R.S. Music and beer festival odvija se u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjani uživaliSinjani uživali u ‘Božanstvenoj parodiji’ u ‘Božanstvenoj parodiji’


U okviru 3. Međunarodnog kazališnog Alkafesta, u sinjskom Gradskom kinu sinoć je Gradsko kazalište Đurđevac izvelo predstavu ‘Božanstvena parodija’.

Riječ je o komediji koja je nastala prema djelu Woody Allena. U komediji dvojica Grka, jedan glumac, a drugi pisac, ne mogu pronaći kraj za predstavu koju pripremaju. Zbog toga su frustrirani i nezadovoljni pa pribjegavaju raznim sredstvima ne bi li se dočepali odgovarajućeg i zadovoljavajućeg kraja predstave.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Fra Ante Čovo novi gvardijan Samostana Gospe Sinjske

 
U srijedu 17. srpnja 2019. godine izvršena je primopredaja službe gvardijana u samostanu Gospe Sinjske. Službu gvardijana predao je fra Petar Klapež, koji je službu gvardijana i upravitelja Svetišta vršio zadnjih 7 godina, a istu je primio fra Ante Čovo, dosadašnji gvardijan u Makarskoj.

Na primopredaji je bio prisutan fra Joško Kodžoman u ime Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR