Utorak, 19.07.2016.

Na Peškariji otvoreno 3. izdanje ‘Kašetarnice’


U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ na sinjskoj Peškariji sinoć je otvoreno 3. izdanje ‘Kašetarnice’, koje nosi naziv ‘Stanice umjetnosti’.

Podsjećamo, projekt ‘Kašetarnica’ provodi Udruga za promicanje suvremene umjetnosti Sinj, a riječ je o svojevrsnoj platformi za promicanje suvremene kulture i kulture življenja u javnom prostoru grada. Cilj ‘Kašetarnice’ je promocija suvremene umjetnosti kroz edukacije, prezentacije i izložbe, promicanje ekoloških standarda, te oživljavanje napuštenih potencijala grada Sinja u svrhu obogaćenja i proširenja ukupne kulturne i turističke ponude.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Srmine radionice ‘Ljeto je eto, a šta sad?’

Udruga Srma i ove godine organizira besplatne radionice za djecu, 8. kulturno ljeto koje provodi pod nazivom ‘Ljeto je eto, a šta sad?’.
Radionice se održavaju tri dana u tjednu, utorkom, srijedom i četvrtkom od 18 do 19,30 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novi ‘Libar’ u programu Hit radijaDanas, 19. srpnja u programu Hit radija u 13 sati na rasporedu je najnovije izdanje emisije ‘Libar’.
Ovog utorka ‘Libar’ donosi kratku reportažu s predstavljanja knjige ‘Cetinska krajina u NDH’, autora prof. Stjepana Markovića.
U rubrici ‘Stara knjiga’ istaknuti sinjski franjevac fra Gabrijel Hrvatin Jurišić slušateljima će predstaviti knjigu ‘Kratki povijesni i kronološki pregled zbivanja koja su se dogodila Slavenima u Dalmaciji, Hrvatskoj i Bosni od 1514.-1769. godine.
Novi ‘Libar’ donosi i nekoliko stihova Niveske Juraga Kovačev, dok će gošća u studiju ovoga puta biti triljska spisateljica Nada Lapić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR