Subota, 19.07.2014.

Slavlje petorice frataraU crkvi sv. Frane u Čitluku i Jasensku sutra, 20. srpnja slavlje će imati petorica fratara.
Dvojica fratara, fra Josip Čugura i fra Šimun Čugura proslavit će svoju zlatnu misu (50. godišnjicu mlade mise), a fra Ivan Čugura, fra Frano Čugura i fra Anđelko Domazet 25. godišnjicu mlade mise. Svečano misno slavlje sutra će u crkvi svetoga Frane predvoditi provincijal fra Joško Kodžoman.
Sva petorica fratara slavlje žele podijeliti s rodbinom, prijateljima i župljanima Čitluka i Jasenska. Poslije mise, uz crkvu sv. Frane bit će priređen domjenak za sve sudionike misnog slavlja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Dicmu prikupljeno 40 doza krvi

U akciji darivanja krvi, koju su danas u Dicmu organizirali GD Crvenog križa Sinj i Klub DDK Dicmo, prikupljeno je 40 doza krvi za potrebe Odjale za transfuziju KBC-a Split. Akciji je pristupilo 52 davatelja, no zbog manjih zdravstvenih poteškoća 12 ih je odbijeno.
Idućega tjedna sinjski Crveni križ organizira dvije akcije. U četvrtak, 24. srpnja akcija će se održati u Tijarici, u prostorijama osnovne škole, od 9 do 13 sati, a suorganizator je udruga ‘Pokrenimo Tijaricu’.
U subotu, 26. srpnja akcija darivanja krvi održat će se u Sinju, u prostorijama GD CK, također od 9 do 13 sati. Suorganizator ove akcije je Klub DDK Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

5. Memorijalna regata

U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije sutra će se održati 5. po redu Memorijalna regata u spomen na poginule branitelje Cetinske krajine.
Start regate je u 10 sati i 30 minuta ispod starog mosta na na Panju, a cilj otočić Despotuša na rijeci Cetini. Organizatori ističu kako se i ove godine očekuje preko 100 plovila i 400 sudionika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odlična izvedba ‘Izbora za lokalnog šerifa’

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2014.’ u Alkarskim dvorima sinoć je premijerno izvedena predstava ‘Izbori za lokalnog šerifa’, autora Jasena Brajlovića, a u režiji Željka Viculina.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dani Alke i Velike Gospe – Info (19.07.2014.)

DANAS (Subota, 19.07.2014.):
* KONCERT – Vatreni poljubac & Maršal * Košarkaško igralište * 22 h * Udruga Moto Rock *
IZVOR: WWW.FERATA.HR