Četvrtak, 19.07.2012.

Priopćenje Predsjednika GO HSS – a Grada Sinja

Poštovane sugrađanke i sugrađani, nije nikakva novost da osobe koje su svojim postupanjem nanijele štetu nekim javnim interesima, u nedostatku stvarnih argumenata kojim bi opravdale svoja nedjela koriste argument protiv čovjeka (lat. Argumentum ad hominem).
Tako se svojim priopćenjem oglasio Gospodin Barać kojeg smo u našem priopćenju apostrofirali kao političkog konvertita jer je svojim glasom spriječio postavljanje biste Tihomilu Rađi.
...

Kazalištarci gostuju u Kostanjama

Članovi Sinjskog pučkog kazališta danas gostuju u Kostanjama, gdje će nastupiti kao dio povijesnog spektakla 'Život u vječnosti', scenskog uprizorenja legende o Mili Gojsalić. Pored našeg kazališta sudjeluje još deset kulturnih udruga sa područja Splitsko - dalmatinske županije, kao i gosti iz Zagreba i Karlovca, ukupno više od 200 sudionika. 26 Sinjana predstavit će se kao turski osvajači koji su pokorili Poljica. Cijela manifestacija odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

DANI KOMINA, PURE I BRONZINA 2012.

Udruga Pokrenimo Tijaricu organizira 9. kulturno-gastronomsku manifestaciju Dani komina, pure i bronzina u Tiijarici, 28. 7. 2012. Već od 20.7. počinje sportski program, ribarska noć, humanitarna akcija darivanja krvi, smotra folklora, kulture i gastronomije, etno izložba i modna revija s etno detaljima, brojna folklorna društva iz Hrvatske i BiH, a sve završava velikim koncertom Jasmina Stavrosa!
Dani komina… 2012. počinju već 20.7.2012. svetom Misom za poginule tijaričke branitelje u 18,00 sati popodne. Misu će služiti naš župnik don Mate Lekić. Nakon Mise u školskom dvorištu te igralištu svi su pozvani na druženje s braniteljima, mještanima i gostima uz ribarsku večer te početak turnira u balotama. Udruga branitelja TIJARICA poziva sve ljude dobre volje na druženje i ribarsku večeru na kojoj će sve prisutne hranom i pićem. Svi su dobrodošli!
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Miroslav Barać odgovara HSS-u

'Ne sumnjajući tko je napisao priopćenje u ime sinjskog HSS -a, ovim putem bih mu želio odgovoriti, a sinjsku javnost upoznati sa nečim veoma bitnim.

Poštovani članovi Hrvatske Seljačke Stranke!
Vjerujem da znate, ali nije naodmet pripomenuti šta znači riječ "konvertit".
1. Rel.onaj koji je pristupio drugoj vjerskoj zajednici ili se odrekao ateizma, obraćenik;
2. Pren. pejor. onaj koji je zbog materijalnih, profesionalnih i sl. razloga prihvatio ideologiju ili politiku koju je prije pobijao (bez obzira čini li to iz uvjerenja ili ne), prebjeg.
U novije vrijeme se spominje i riječ "politički konvertit", a sve zbog tumačenja u točki 2. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Predstavljena knjiga Jagode Šimac



Sinoć je u Alkarskim dvorima održano predstavljanje knjige Jagode Šimac 'Na međama najdaljnijim'. Uz autoricu, o knjizi su govorili u ime izdavača 'Mosta- Nove tehnologoje' Zagreb urednik Josip Laća i profesor Neven Filipović Grčić. Ulomke iz knjige je nadahnuto čitao glumac Sinjskog pučkog kazališta Lovrin Tomašević odjeven u nošnju alkarskog momka. U glazbenom dijelu programa nastupio je nadareni samouki gitarist Pavle Perić, koji je izveo skladbu 'Cetina' Dražena Žanka na jazzy način i 'Mood for a day' grupe Yes. Program je vodio glavni urednik Sinjskih novina Vito Perić. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR