Utorak, 19.07.2011.

GZK dobila značajan certifikat

Gospodarska zona Kukuzovac danas je od Ministarstva gospodarstva dobila certifikat 'Zona naprednog imovinskog standarda'.
 To znači da Gospodarska zona Kukuzovac formalno zadovoljava sve kriterije naprednog imovinskog standarda i spremna je u kratkom roku prihvatiti strane investitore.
'Za dobivanje ovog certifikata bilo je potrebno udovoljiti određneim uvjetima, a to je da zona ima definirane sve prostorno – planske elemente, da je zemljište u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, odnosno Grada Sinja, da ima izrađenu infrastrukturu i da ima olakšice koje Grad Sinj investitorima pruža s osnova svojih odluka o komunalnom doprinosu i komunalnoj naknadi. To nam sada otvara sva vrata za ulazak stranih investitora u GZK. Znamo da je zona već ranije ušla među 9 zona od nacionalnog karaktera, a ovo je sad nastavak tog postupka', kazala nam je direktorica Gospodarske zone Kukuzovac d.o.o. Dijana Breko.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uskoro u Tijarici “Dani komina, pure i bronzina”TIJARICA – U Tijarici će se i ove godine, točnije, 30. srpnja 2011.godine, osmi put za redom zapaliti vatra na kominu s kojega će kao i iz bronzina dopirati mirisi gotovo zaboravljenih delicija našeg kraja; pure, kukuruze, kruha ispod peke, uštipaka, metenog masla, raštike, juhe od pivca i drugih starih, gotovo zaboravljenih jela koja će se pripremati na kominu na otvorenom pred očima posjetitelja. Naša kulturno-gastronomska manifestacija „Dani komina, pure i bronzina“  započinje već u srijedu, 27. srpnja 2011. godine akcijom dobrovoljnog darivanja krvi koju organizira udruga „Pokrenimo Tijaricu“, Gradsko društvo Crvenog križa iz Sinja te Odjel za transfuziju KBC-a Split.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM
...

Započelo 3. Kulturno ljeto za djecu ''Ljeto je eto, a šta sad?''!

Radionicom dizajn i izrade nakita jučer je započelo 3. kulturno ljeta za djecu ''Ljeto je eto, a šta sad?''. Radionice će se odvijati od ponedjeljka do petka svakodnevno u vremenu od 18,00-19,30 sati u klimatiziranom prostoru u Galeriji Galiotović u Sinju. Ponedjeljkom i petkom će biti radionica dizajna odjeće i izrade nakita, utorkom izrada skulptura i suvenira u glini, srijedom slikanje i četvrtkom izrada igračaka od prirodnih materijala. Sve su kreativne radionice besplatne, a svi potrebni materijali osigurani. Radionice su namijenjene učenicima osnovnih škola i djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Otvorenog su tipa i nisu potrebne predbilježbe. Djeca mogu doći bez najave i na neograničen broj radionica. Pokrovitelj je Grad Sinj, a projekt je dio službenog programa Dani Alke i Velike Gospe 2011.g

Alkari počeli prove s kopljem u ruci

Nakon što su pet dana privikavali konje na stazu, kandidati za ovogodišnja alkarska nadmetanja jučer su prvi put održali prove s kopljem u ruci. Prvu sridu ove godine pogodio je Ante Poljak, a drugu Frano Ivković.
Pored alkara koji su već sudjelovali u alkarskim svečanostima, ovogodišnje pripreme i prove odradilo je i osam vježbenika. Prije jučerašnjeg polaska na trkalište, vojvoda Ante Vučić, u dogovoru s alajčaušem Tonćem Bešlićem, odlučio je kako će prove nastaviti: alajčauš Tonći Bešlić, Ante Zorica, Nenad Marić, Alen Filipović Grčić, Kristijan Bikić, Tino Radanović, Frano Ivković, Mladen Vučković, Jure Domazet, Jozo Čačija, Dušan Ivandić, Ante Runje, Željan Vuletić, Ivica Filipović Grčić, Ante Poljak, Jakov Jerkan, Frano Talaja, Denis Gugić, Hrvoje Filipović Grčić, Andrija Hrgović, Mario Šušnjara, Petar Tomašević i Ivo Zorica, zamjenik alajčauša.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Inspekcija obilazi sinjsko rodilište

Inspekcija Ministarstva zdravastva danas poslijepodne obići će sinjsko rodilište nakon čega će donijeti odluku o njegovoj sudbini.
S obzirom na Pravilnik o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti, za očekivati je kako će inspekcija dati zeleno svjetlo sinjskom rodilištu. Inspekcija u Sinj stiže oko 17 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Danas u sinjskom kinu u 19,00 sati možete pogledati film "Rango".

Kronika 192

Jučer oko 20.00 sati, na  DC od Dugopolja prema Sinju dogodila se prometna nesreća.  Za sada nepoznati vozač upravljao je osobnim vozilom marke  BMW. Dolaskom u mjesto  Dicmo, na predio Križice u lijevom zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i  udario u brdo uz rub kolnika uslijed čega su  iz vozila  ispali 22-godišnjak i 21-godišnjak. Zadobili su teške tjelesne ozlijede i hospitalizirani su u bolnici Split. za vrijeme očevida od 20.00 do 22.05 DC-1, na navedenom dijelu bila je zatvorena za sav promet koji se  preusmjeravao na alternativne pravce.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Promet je srednje gust i teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.
Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici.

Vozi se otežano na državnoj cesti D30 između Zagreba i Velike Gorice, kod skretanja prema zračnoj luci Pleso, zbog radova. Vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).
IZVOR: HAK
...