Ponedjeljak, 19.07.2010.

Nacionalno sportsko natjecanje Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata RH

Ovog vikend u Cerni kraj Vinkovaca održano je nacionalno sportsko natjecanje Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata RH. Sveukupni pobjednik bila je ekipa Splitsko-dalmatinske županije u čijem sastavu je bilo desetak članova iz Cetinskog kraja, a kapetan ekipe bio je Mario Vujević Vegi.

Obavijest

Provode se radovi na rekonstrukciji kišnih rešetki u Vrličkoj ulici koja će biti zatvorena do kraja tjedna. Za ulaz u grad prometuje se ulicom braće Radić, a za izlaz AK.Matasa.

Obavijest

Kamičak d.o.o obavještava da je od 16. srpnja u funkciji M-sustav naplate parkiranja. Parking se može plaćati slanjem SMS poruke koja sadrži broj registarske oznake vozila za koje se plaća parking na broj 8240. Ova usluga se ne odnosi na pretplatnike, stanare zgrada unutar grada te za invalide.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 20. srpnja, u vremenu od 09 do 14 sati bez isporuke el. energije bit će potrošači  u naselju Vojnić. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju.

9. sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja

Danas, 19. srpnja, je održana 9.sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja. Od svih točaka dnevnog reda svako  da je najzanimljivija bila točka o Prijedlogu Odluke o plaći gradonačelnika i zamjenika. Naime Donošenjem Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi plaće u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi po novom uređuju se na jedinstvenim osnovama, uz uvažavanje potreba i posebnosti te proračunskih mogućnosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Tim zakonom došlo je do povećanja plaća načelnicima, gradonačelnicima i županima. U slučaju Trilja danas se dogodila jedna zanimljivost. Triljski gradonačelnik Ivan Šipić obaraćajući se vijećnicima po ovoj točci zatražio je od stručnih službi grada da se pronađe zakonska mogućnost po kojoj se ne bi donijela odluka o povećanju njegovog osobnog dohotka u ovim vrlo teškim recesijskim vremenima, jer ima potrebnijih za taj iznos kojima treba sada za neko vrijeme pomoći, kao što su udruge ili socijalni slučajevi, naglasio je Šipić.
Ostale točke dnevnog reda su prihvaćene nakon konstruktivnih rasprava, a na prijedlog gradonačelnika točka Prijedloga Izmjene i dopune odluke o komunalnom redu odgođena je za neku drugu sjednicu. Puno je potrebnije sagledati sve što donosi ova odluka pa onda ići u konačno prihvaćanje, naglasio je triljski gradonačelnik.

"Ljeto je eto, a šta sad?“

U Galeriji Galiotović danas, 19. srpnja, počinje kulturno ljeto za djecu pod nazivom „Ljeto je eto, a šta sad?“. Besplatne radionice održavat će se od ponedjeljka do petka, od 17,30 do 19,30 sati. Radionice su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, te djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

“Srma” je i ove godine ponudila djeci: kazalište lutaka, likovnu  radionicu, izrada skulptura i instalacija te dekoracija odjevnih predmeta. Završna kulturno – zabavna večer  „Naša mašta radi svašta“, na kojoj će biti izloženi dječji radovi, modna revija te lutkarska predstava, održat će se 20. kolovoza na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Završen 29. Brnaški dernek

Završen je 29. Brnaški dernek. Slavodobitnik alke je Ivan Jagnjić koji je sve tri puta pogodio u sridu. Miss derneka u narodnoj nošnji je Ana Čarić, prva pratilja Katarina Gugić, druga pratilja Ivana Putnik, a miss fotogeničnosti Jelena Bošnjak. Najbolji konopaši su iz Metkovića. U natjecanju balota pobijedila je ekipa Bela iz Glavica. Najbolji u bacanju kamena s ramena bio je Dalibor Džaja. U potezanju klipa također je Džaja bio najjači.
U prigodnom programu nastupili su KUD Peruča Hrvace, KUD Ban Neorić i KUD Brnaze.

U spomen na junaka otvoren XIV memorijalni turnir "Josip Jović" u Aržanu

Dana 17.07.2010.godine otvoren je XIV memorijalni turnir "Josip Jović", kojim se obilježava 19. godišnjica pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića iz Aržana.

Memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović" koji se odigrava u Aržanu, rodnom mjestu prvog hrvatskog poginulog branitelja, svečano je otvorio, u ime pokrovitelja Ministarstva unutarnjih poslova RH, Zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Ivo Labrović prigodnim govorom:
" Poštovana gospodo, Čast mi je i ujedno sam ponosan što mogu zajedno sa svima vama ovdje okupljenima izraziti zahvalnost, poštovanje na uspomenu i žrtvu Josipa Jovića prvog Hrvatskog redarstvenika koji je dao svoj život za slobodnu Hrvatsku. U ime ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i načelnika PU S-D izuzetna mi je čast otvoriti ovaj za nas izuzetno važan turnir simboličnog siječanja na Josipa ali i sve žrtve stradale za slobodnu i demokratsku Hrvatsku.
Proglašavam ovaj memorijalni turnir otvorenim !"

Nakon polaganja vijenaca i svijeća na grobu Josipa Jovića na mjesnom groblju Aržano , odigrana je prva utakmica turnira između ekipa PP Imotski –PGP Trilj, a turnir će potrajati do 07. kolovoza 2010. godine.
IZVOR: PU SD

Sport

Zbog nevremena sinoć je odgođena završnica turnira na male branke. Utakmica za 3. mjesto igra se između CB: Most i Mrkana u 20.00 sati, a zatim revijalna utakmica starih i mladih maligana te u 22 sata finalni susret ekipa Tika taka i Neredni 1950.

Stanje na cestama

Na Paškom mostu te na dionici Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zbog bure je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A 1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok pa je brzina ograničena na 60 km/h te na A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, no obje su autoceste otvorene za sve skupine vozila.

Zbog radova za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis od 13 do 13.30 i od 22 do 22.30 sati. Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK