Subota, 19.07.2008.

ODRžANA SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Jučer, 18. srpnja, su otvorene ponude za kupnju/pravo građenja zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Natječajem je prodano oko 166 tisuća metara četvornih zemljišta, od toga oko 160 tisuća za proizvodne djelatnosti te 6 tisuća za uslužne djelatnosti.
Sinjsko Gradsko poglavarstvo na jučerašnjoj sjednici prihvatilo je Izviješće o izvršenju proračuna grada za prvih 6 mjeseci ove godine, izviješće o obavljenoj reviziji financijskih izviješća i poslovanja Grada za prošlu godinu, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac.
Prihvaćeno je i Izviješće o poslovanju Vodovoda i čistoće za 2007. godinu, no poglavarstvo nije prihvatilo izviješće o radu Gospodarske zone Kukuzovac za prošlu godinu.

PREDLOžENI KANDIDATI ZA NAGRADE I PRIZNANJA GRADA SINJA

Jučer se sastao odbor za dodjelu nagrada i priznanja grada Sinja. Kandidati su predloženi u tri kategorije i to za nagradu za životno djelo, za osobnu i za kolektivnu nagradu.
U kategoriji za životno djelo kandidirani su Mojmir čačija, Stipe Sikirica i Josip Milošević - čičko, a prošao je prijedlog akademskog slikara Stipe Sikirice.
U kategoriji za osobnu nagradu predloženi su željko Prelas, Vinka šentija, Mojmir čačija, dr. Bojan Biočina, Ana Barać i Iva Radonja, a u ovoj kategoriji članovi odbora najviše glasova su dali Mojmiru čačiji i Ani Barać.
U kategoriji za kolektivnu nagradu predloženi su sinjsko pučko kazalište, Hit radio, Oš fra Pavla Vučkovića, KUD Brnaze te udruga Srma, a najviše glasova dobili su Sinjsko pučko kazalište te KUD Brnaze.
Usvojeni prijedlozi proslijedit će se Gradskom vijeću, koje će na sljedećoj sjednici donijeti konačnu odluku.

SVEčANA SJEDNICA HDZ-a OPćINE DICMO

U prostorijama Osnovne škole Ante Starčevića u Dicmu jučer je održana svečana sjednica Općinskog odbora HDZ-a Dicmo na kojoj je u stranku primljeno 55 novih članova. Ovoj sjednici nazočio je izaslanik predsjednika Hdz-a dr. Ive Sanadera predsjednik županijskog odbora HDZ-a Kruno Peronja i saborski zastupnik živko Nenadić.

27. BRNAšKI DERNEK

Na brnaškoj Meljači jučer je počeo tradicionalni 27. Brnaški dernek natjecanjem u Memorijalnom nogometnom turniru, koji je posvećen poginulim Brnažanima u Domovinskom ratu. Veterani Tekstilca pobijedili su domaće Brnaze 3-1, a Otok 4.gardijsku brigadu 4-1. Finalni susret Otoka i Tekstilca danas je u 17.30 sati. U natjecanju za dječju Baru 27. Brnaškog derneka pobijedio je alkarić Ivan Vukasović. U natjecanju trčanje u vrećama prvi je kroz cilj prošao Domagoj čarić, drugi je bio Ante Vidić dok je treće mjesto zauzeo Luka Mandac. Danas su na rasporedupored finalnog nogometnog susreta, natjecanja za dječju čoju, borbe bikova, skok udalj, večer folklora, nastup KUD-Kamešnica iz Otoka, Udruga za očuvanje kulturne baštine Cetinskog kraja i koncert Nenada Vetme.

KONCERT KLAPE "DECIMA"

Dicmanjska klapa "Decima" priprema klapski koncert za dan općine Sv.Jakova u mjesnoj crkvi. Koncert s svojim gostima održat će se 25. srpnja s početkom u 20 sati. Uz pripremu koncerta klapa je u završnoj fazi izdavanja CD-s petnestak skladbi. Ovaj Cd bit će promoviran za dvadesetak dana.

AKCIJA čIšćENJA OKOLIšA U GALI

U okviru akcije prirodnih ljepota na području općine Otok,a u organizaciji mjesnog odbora Gala, mještani su radnom akcijom proveli čiščenje okoliša i samog izvora Kosinac. Inače na ovom mjestu uskoro će biti izgrađena kapelica, blaženog kardinala Alojziju Stepincu u spomen svim mučenicima totalitarnog komunističkog režima

OBAVIJEST

Zbog kiše jučer nisu na alkarskom trkalištu održane prove alkara za 293.alkarska nadmetanja,ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale prove će se održati danas s početkom u 18 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

Sutra s početkom u 18 sati na Gradskom stadionu u Sinju održat će se 2. manifestacija pod nazivom "Junak na Junaka". Organizator ove priredbe je Udruga "Ante Tomašević-Kuka"

Podsjećamo, u Galeriji Galiotović, postavljene su dvije izložbe slika: zagrebačkog umjetnika Ivice Propadala i udruge "Svitnjak" iz Splita "Izložba duše". Izložbe se mogu pogledati od 10 do 12 i od 19 do 22 sata.

"VRLIčKO LJETO 2008."

Otvaranjem likovne izložbe Likovne udruge "Vrlika" i kreativne fotografije - Baturina "Oblici i mašta" danas u 19,30 sati na športsko rekreacijskom centru česma počinje "Vrličko ljeto 2008.-dani Milana Begovića".
Na česmi će se s početkom u 20 sati i 30 minuta održati večer folklora. Nastupit će Kulturno - umjetnička društva Milan Begović iz Vrlike, Klasje Slavonije, Antunovac; Gradina, Polača i Kralj Tomislav iz Biograda.
Glazbeni program nastavit će se nastupom Darija Marunčića.

SPORT

Večeras se u Dicmu igra završnica malonogometnog memorijalnog turnira Ante Tonći Brkić. S početkom u 19.30 sati za treće mjesto igraju Trilj i Otok, a u 20.30 sati za pobjednika turnira igrat će ekipe Muća i Dicma.

Poslijepodne od 17 sati,nogometaši Junaka imat će prvu pripremnu utakmicu pred početak drugoligaške sezone. Sinjanima će u žrnovnici domaćin biti drugoligaš Mosor.

Sutra, 20. srpnja, na stazi Liska, prema Kotlenicama održat će se Prvenstvo Hrvatske-sektor jug u auto slalomu. Organizator ove priredbe je AMK Gornja Poljica a suorganizator šAK BMW Zagora iz Trilja. Natjecanje počinje u 10 sati a nastupit će 70 automobila i vozača.