Utorak, 19.07.2005.

BLAGDANA SV. JAKOVA I ANE U DICMU

U Općini Dicmo počeo je tradicionalni Memorijalni turnir Ante Tonći Brkić koji se ove godine iznimno događa uoči dana općine. Načelnik Dicma Josip Silić potrđuje veliku zainteresiranost za memorijal, a najavljuje i koncert povodom dana Općine na kojem će nastupiti Mate Mišo Kovač.

Osim sportskih događanja načelnik najavljuje i niz drugih koji će se održavati 24. i 25. srpnja na dan Svetoga Jakova i Ane, inače zaštitnika ovog mjesta.

Vjerska dogadjanja povodom blagdana zaštitnika Dicma takodjer su upotpunjena programom, molitvama, svetim misama i procesijom.

Za sutra 20. srpnja, uoči blagdana Svetoga Jakova i Ane, Klub dragovoljnih darivatelja krvi Dicmo u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sinj organizira 10. ovogodišnju akciju darivanja krvi, a drugu u Dicmu

Krv mogu dati sve zdrave osobe između 18 i 65 godina starosti u ambulanti u Dicmu od 9-13 sati. Iz Crvenog križa naglašavaju kako je stanje sa krvnim zalihama u KB u Splitu kritično te pozivaju što veći broj darivatelja da se odazovu ovoj humanoj akciji.


POčINJE VRLIčKO "KULTURNO LJETO"

Kulturno ljeto Grada Vrlike također kreće od ovoga tjedna, ističe direktor Turističkog ureda Vrlike Stipe Romić. Najavljuje kulturna, sportska, vjerska i zabavna zbivanja u sljedećih 20-tak dana.

Vrličko kulturno ljeto posebno doprinosi razvoju turizma ovog grada. Najavljeni dolazak turista, skauta i drugih prijatelja Vrlike daje dodatan draž predstojećem kulturnom ljetu.

TURNIR U BALOTAMA

Povodom Dana Alke i Velike Gospe Grad Sinj u Alkarskim dvorima organizira turnir u balotama. Prijave ekipa vrše se do petka 22 .srpnja u kafiću Sport (bivšiVurzega) ili na kontakt broj 091/506-60-67.
Uplata po ekipi iznosi 300 kuna, a izvlačenje će biti u petak od 19 sati.


AKCIJA TURISTIčKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

Do 31. srpnja traje akcija Turističke zajednice Grada Sinja "Izbor najljepšeg balkona i okućnice" na području Grada i pripadajućih mu naselja. Prijave se primaju u redakciji Radio Sinja, a najljepšu okućnicu izabrat će posebno sastavljena komisija koja će po završetku obilaska terena donijeti i svoju ocjenu. Vlasnike očekuju i vrijedne nagrade koje će im biti uručene na Dan Grada Sinja.

VRIJEME

Jutro je osvanulo s kišnim kapima i temperaturom od 20 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana promjenljivo i nestabilno s mogućom kišom. Temperatura između 25-30 stupnjeva Celzijevih.