Petak, 19.06.2015.

Grab: Promocija knjige i malonogometni susretBrojnim manifestacijama Grabljani se pripremaju za svečanost proslave svog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. Tako će ove subote, 20. lipnja u središtu Graba sve biti u znaku Hajdukove bile boje.
Događanja počinju u 19 sati u prostoru OŠ ‘Grab’ gdje će se upriličiti promocija knjige Blaža Duplančića ‘Ivan Gudelj – hajdučka priča’. Ovo je biografska knjiga o jednom od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena, knjiga o Hajdukovom asu Ivanu Gudelju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U prepunim Alkarskim dvorima predstavljena knjiga ‘Admiralovi zapisi’Knjiga ‘Admiralovi zapisi’, s podnaslovom ‘O pobjedi i ljubavi’, admirala Davora Domazeta-Loše predstavljena je sinoć u prepunim Alkarskim dvorima.
Izdanje koje su objavili udruga Hrvatski identitet i prosperitet i Ogranak Matice hrvatske Sinj, na 600 stranica obuhvaća sedam poglavlja, a posvećena je dvadesetoj obljetnici Oluje, operacije koja je simbol hrvatske pobjede i opstojnosti, te 300. obljetnici slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

300. Alka ipak s novim palkama!

Ovogodišnja 300. Alka ipak će se gledati s novih tribina, odnosno palki.

Ovu informaciju potvrdio je tajnik Viteškog alkarskog društva dr. Ivan Nasić: ‘Kada nismo iz poznatih razloga mogli realizirati ideju cjelokupne zamjene alkarskih tribina, odlučili smo se za dio novih palki s 1200 mjesta, plus svečana i vojvodina loža, s posebnim dodacima za glazbare i novinare.’
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR