Srijeda, 19.06.2013.

Ivan Burov opet na čelu OV Dicma

Danas je održana konstituirajuća sjednica OV Općine Dicmo. Za predsjednika je izabran Ivan Burov iz HSP-a, koji je nakon lokalnih izbora zajedno s NL Petra Maretića potpisao postizbornu koaliciju s listom HDZ-HSP AS, koja je dobila najveći broj glasova i mandata (6).

Sjednici je nazočilo svih 13 novoizabranih vijećnika, a za Burova je glasovala potrebna većina, odnosno 8 vijećnika, dok je 5 vijećnika NL Josipa Silića bilo protiv.  Ovo je Burovu treći mandat na čelu Općinskog vijeća Dicma, u kojem je tijekom protekla dva mandata bio član koalicije s NL Josipa Silića.

Izbor dva potpredsjednika održat će se na prvoj sljedećoj sjednici.

Ivana Maretića, nositelja koalicijske liste HDZ-HSP AS, koji je  izabran za načelnika Općine, u Vijeću će zamijeniti Ivan Mirčeta.

Sinjsko pučko kazalište gostuje u Tuzli

Sinjsko pučko kazalište dobilo je još jedan poziv za gostovanje izvan granica Hrvatske.

Organizatori međunarodnog kazališnog festivala ‘Pozorište bez granica 2013.’ Draft teatar iz Tuzle uputio je poziv Sinjskom pučkom kazalištu da predstavlja Republiku Hrvatsku na ovogodišnjem 13 festivalu.

Organizator je tražio dječju predstavu, pa će se Sinjani predstaviti s predstavom ‘Jaje lutalica’ Niveske Juraga Kovačev, u režiji Željka Viculina. Osim sinjskih kazalištaraca na festivalu će nastupiti Draft teatar iz Tuzle, Dis teatar iz Banja Luke, Gradsko kazalište mladih iz Viteza, Omladinsko amatersko kazalište Kruška iz Kruševca i Kolomaz teatar iz Trenčina u Slovačkoj.

Ovo ja prvi put od osnutka da je Sinjsko pučko kazalište pozvano na jedan međunarodni festival, što je veliko priznanje za  kazalište i za sam grad Sinj. Festival će se održavati od 17. do 23. lipnja, na otvorenom prostoru u centru grada, a u slučaju kiše u Domu mladih. Predstava SPK na programu je u petak 21. lipnja na večer.

GD CK Sinj premašilo polugodišnji plan

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Zavičajna udruga Sukanac iz Graba u petak, 21. lipnja organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama škole u Grabu, od 9 do 13 sati, a organizirana je povodom blagdana Svetoga Ivana, zaštitnika Župe Grab. Osim dragovoljnih davatelja krvi s područja Graba pristupit će joj i članovi Kluba dragovoljnih davatelja krvi iz Otoka.

Ovo je šesta po redu akcija darivanja krvi u Grabu. Prva je organizirana prije 4 godine na inicijativu članova udruge Sukanac, koji sudjeluju i na akcijama u Trilju, Tijarici i Otoku. Prve tri godine akcija se održavala u lipnju povodom blagdana Svetoga Ivana, a prošle godine su održane dvije, u lipnju i prosincu. U programu i planu rada sinjskog Crvenog križa i udruge Sukanac i ove godine planirane su dvije akcije u Grabu, 21. lipnja i 27. prosinca....

Kronika 192

PP Sinj izvijestila je kako se sinoć oko 19 sati i 5 minuta na državnoj cesti D-1 u Brnazama dogodila se prometna nesreća. Naime, došlo je do sudara motocikla i osobnog vozila, pri čemu je motociklist zadobio lakše tjelesne ozljede.