Nedjelja, 19.06.2011.

Europe future fashion 2011. i prva Europska akademija za modu i fotografiju

Europe future fashion 2011. održati će se 9. i 10. srpnja 2011. u hotelu Le Meridien Lav.
Međunarodni dizajneri iz 6 zemalja po prvi put predstavit će svoje kolekciju u Splitu. Ove godine dolaze nam dizajneri iz Francuske, Švedske, Nigerije, Indije, Rumunije, Srbije i Albanije te naravno predstavnici Hrvatske. Više od 70 akreditiranih medija prošle godine pratilo je ovaj medijski spektakl a ove godine u srcu turističke sezone očekujemo ih i više.

Ove godine u sklopu najreprezentativnije modne manifestacije na Jadranu, Europe future fashion 2011. u Splitu u suradnji s Visokom Poslovnom školom Minerva u Dugopolju, započet se s radom i prva Europska akademija za modu i fotografiju koja će okupiti međunarodne stručnjake iz tog područja. U Visokoj poslovnoj školi Minerva odvijati će se tijekom dana radionice i okrugli stolovi na temu modne industrije namijenjene svim stručnjacima ali i studentima modnog dizajna. Cilj nam je povezati modne stručnjake i ljubitelje mode koji će držati predavanja u interaktivnim radionicama razmjenjujući poslovna iskustva i stvarajući međunarodni networking na području mode.
IZVOR: VPS MINERVA

Otvoreni hrvatski kup "Sinj 2011"Jučer se u sportskoj dvorani u organizaciji kickboxing kluba "Knez"- Sinj i hrvatskog kickboxing saveza održao drugi po redu  Otvoreni hrvatski kup "Sinj 2011". 
Nastupili su brojni klubovi iz više hrvatskih županija, od Zagrebačke, Primorsko-goranske, Ličko-senjske te većina iz Splitsko-dalmatinske županije.  
Naporno cijelodnevno natjecanje naših boraca u raznim kategorijama na kraju dana urodilo je plodom.

Kickboxing klub "Knez" Sinj proglašen je najboljim klubom osvojivši pehar turnira, te po prvi put izlazi sa jednog ovakvog teškog natjecanja kao najbolji klub osvojivši sveukupno 44 odličja (9 zlatnih, 12 srebrenih i 23 brončana). Pobjedi su još pridonjeli i dva pehara za najbolje borce turnira u svojim kategorijama, Toni Vučković kao najbolji borac u kategoriji mlađih kadeta i Josip Knez - najbolji borac u seniorima.
Briljantni nastup sinjskih natjecatelja je zasluga i rezultat napornih priprema usmjeren baš na ovaj turnir gdje se moralo i znalo iskoristiti prednost domaćeg terena. Napokon pehar grada Sinja ostaje u sinjskom klubu.

Pobjeda nad dominantnijm hrvatskim klubovima nije bila neočekivana jer već izvjesno vrijeme naš klub se probija velikim koracima na hrvatskoj kickboxing sceni i svojim upornim i samozatajnim radom profesionalno i odgovorno podiže nove mlade naraštaje u karateu objedinjujući forme duha i tijela.


Rezultati i odličja po kategorijama:

DJECA :
Luka Knez    - dva zlata, srebro
Matej Knez  - zlato, dvije bronce
Dominik Bajić - bronca
Kristian Jadrijević-Cvrlje  - bronca
Bruno Vučković -  bronca
 

MLAĐI KADETI :
Toni Vučković - zlato
Luka Jukić - zlato, dva srebra
Jozo Stupalo - zlato
Jakov Vrdoljak - srebro
Roko Maleš - bronca
Josip Mijić - bronca
Karlo Jagnjić - bronca
Mario Pupić - bronca
Mario Mladina - bronca
Mario Krajina - bronca
Robert Jukić-Bračulj - bronca
Arijan Sušić - bronca

 
MLAĐE KADETKINJE :
Angela Macan - srebro, dvije bronce
Klara Grabić - dvije bronce
 
STARIJI KADETI :
Silvio Grčić - zlato, srebro, bronca
Jure Grgat - srebro, bronca
Ivan Šušnjara - dvije bronce
 
STARIJE KADETKINJE :
Anita Mravak - dva srebra
Irena Slišković - srebro
Petra Jelinčić - bronca
Doris Vuko - bronca

 
JUNIORI :
Mislav Mastelić - srebro
 
SENIORI :
Josip Knez - dva zlata
Ivan Ivakić - dva srebra

Priredili: Ljubo Knez i Marinko Vučković

Ante i Frano Romac pobjednici...

Nakon što je u sinjskom Gradskom parku u subotu ujutro predstavljen bogati sajam raznolikih sredstava avanturističke rekreacije u cetinskom kraju pod nazivom Cetina adventure najprije je održana utrka osam ekipa sa kanuima sa po 2 člana, Cetinom od Panja (Rumin) do Hana (Obrovac Sinjski) na dužini d oko 8.500 metara. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR