Subota, 19.06.2010.

U akciji darivanja krvi u Grabu prikupljeno 40 doza krvi

U akciji darivanja krvi, koju su u Grabu organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Udruga „Sukanac“ iz Graba prikupljeno je 40 doza. Zbog zdravstvenih razloga pet davatelja je odbijeno. Akciji su se pridružili i članovi motokluba Noćna mora Otok.
Do sada je u akcijama na području Cetinskog kraja prikupljeno 600 doza krvi.
Sljedeća akcija će se održati 9. srpnja u Sinju, a dan poslije u Dabru, na poligonu Braniteljske zadruge Patriot.

Prihvaćenjem prijedloga obračuna plaće načelniku i njegovom zamjeniku, Otočki vijećnici dali su suglasnost za povećanje plače načelniku i donačelniku

Prihvaćenjem prijedloga obračuna plaće načelniku i njegovom zamjeniku, Otočki vijećnici dali su suglasnost za povećanje plaće načelniku i donačelniku. Tako će ubuduće načelnik primati mjesečnu plaću od oko 12500 kuna, a njegov zamjenik 7800 kuna.
Otočki vijećnici na jučerašnjoj su se sjednici složili da se krene u realizaciju izgradnje potpornih zidova prema Rudi i Grabu.

Općinsko vijeće Hrvaca prihvatilo je odluku o olakšicama za plaćanje komunalnih usluga

Općinsko vijeće Hrvaca prihvatilo je odluku o olakšicama za plaćanje komunalnih usluga, domaćinstvima s manje od tisuću kuna po članu kućanstva i korisnicima socijalne pomoći. Obitelji poginulih hrvatskih branitelja ubuduće će imati popust od 50 % prilikom kupnje grobnih mjesta na području općine Hrvace.

Dogradonačelnica Sinja Elena Perković Paloš i savjetnik gradonačelnika Zoran Marasović obišli su Brnaze

Dogradonačelnica Sinja Elena Perković Paloš i savjetnik gradonačelnika Zoran Marasović obišli su Brnaze.
Predsjednik Mjesnog odbora Ivo Vukasović upoznao ih je s problemima drugog po veličini sinjskog naselja.
Dogradonačelnica Perković Paloš istaknula je kako je svjesna činjenice da u Brnazama ima mnogo problema te da je potrebno mnogo više sredstava nego je proračunom predviđeno. No, naglasila je, krenut će se s preventivnim djelovanjem.
avjetnik gradonačelnika Zoran Marasović kazao je kako je prijeko potrebno urediti parkiralište kod mjesnog groblja.
Predsjednik Mjesnog odbora Vukasović dogradonačelnicu i savjetnika gradonačelnika upoznao je i s drugim problemima u Brnazama, između ostalog s problemom prilaza školskoj zgradi i stanjem u mjesnom domu

"Grad Trilj za Grad Vukovar“

„Grad Trilj za Grad Vukovar“ naziv je humanitarnog koncerta koji će se održati na Lipotića gumnu u Trilju. Nastupit će Vuco, Jessy band, Tiho Orlić, Vetma, Barbara i Luka Vuco – Luis, te gosti iznenađenja, među kojima i miss Hrvatske Kristina Banić. Modnu reviju priredit će agencija „Kristina“.  Koncert počinje u 20,00 sati.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje film "Seks i grad 2. dio". Početak je u 20,30 sati

Stanje na cestama

Vlažni su i skliski kolnici na području Istre, Gorskog kotara i središnje Hrvatske. Na dionicama na kojima su radovi mogući su zastoji. Na autocesti A1, pojačan je promet u smjeru mora, a na naplati Lučko zabilježena su povremena kraća čekanja.
Počele su ljetne zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona. Zabrana je sutra, u nedjelju, od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: Jadranska magistrala (D 8), D 9 Metković-Opuzen-D 8, Žuta Lokva-Senj (D 23), Pula-Raša-Opatija-D 8 itd. Zabrane NEMA na autocestama kao niti na Ličkoj magistrali (D 1).
IZVOR: HAK