Petak, 19.06.2009.

JAVNA ZAHVALA UDRUGE RODITELJA POGINULIH BRANITELJA SLATINA-ORAHOVICA

Udruga roditelja poginulih branitelja Slatina Orahovica uputila je javnu zahvalu Udruzi poginulih branitelja Domovinskog Rata iz Sinja, Udruzi Udovica poginulih branitelja, sinjskoj HVIDR-I gradu Sinju, sinjskim svećenicima i svim ljudima za izvrstan prijem prilikom njihova boravka u Sinju koji se dogodio prije mjesec i pol. U zahvali se ističe kako će se uvijek rado sjećati hodočašća u Sinj jer su ih sinjani srdačno primili i bili gostoljubivi domaćini.

ODRžAN SKUP RADNIKA "DALMATINKE NOVE"Oko 10-tak radnika Dalmatinke Nove, jučer je gradonačelnika Sinja Ivicu Glavana upoznalo sa događanjima u Dalmatinci Novoj. Prema riječima sindikalne čelnice Ive Radonje radnici su zamolili gradonačelnika da ne daje potporu i ne radi ustupke poslodavcima braći Laddini dok se ne isplati 9 zaostalih plaća i dok ne dobiju otpremnine i potraživanja za 110 radnika.

Danas, 19. lipnja, u 09,00 sati održan je skup radnika ispred tvornice, a radnici su za utorak najavili i mirni prosvjed ispred Visokog trgovačkog suda u Zagrebu ukoliko do kraja ovoga tjedna ne dobiju odgovor Suda o izuzeću sudaca Splitskog suda koji su zatražili Ladinniji.

OBAVIJEST

U Sinjskoj gradskoj vijećnici danas se održao sastanak o mogućnosti uzgoja ljekovitog bilja na području Cetinskog kraja i zaleđa cijele Splitsko-dalmatinske županije. Kako nas je informirao mr. Ivica Kovačević pomoćnik pročelnika u Upravnom odjelu za gospodarstvo Splitsko-dalmatinske županije bilo je riječi o plasmanu ljekovitog bilja odnosno preradi. Sastanak je okupio oko 50 sudionika i zainteresiranih građana, a organizirao ga je Poduzetnički centar Sinj.

JAVNA TRIBINA "GRANONAčELNIK I NJEGOVI ZAMJENICI S GRAđANIMA"

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan pozvao je građane Sinja i okolnih mjesta na javnu tribinu pod nazivom" Gradonačelnik i njegovi zamjenici s građanima". Najavljena tribina održati će se u sinjskom Gradskom sutra, 20. lipnja, u 10,30 sati. Na pitanja građana odgovarati će gradonačelnik Ivica Glavan i dogradonačelnici Elena Perković-Paloš i Zoran Vujanović.

4. žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE

Sutra, 20. lipnja, će se s početkom u 10 sati na sinjskom Hipodromu održati 4. županijska izložba stoke. Organizator manifestacije je Hrvatska poljoprivredna agencija, Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija. Pored izložbe najkvalitetnijih pasmina, krava, koza, ovaca i konja posjetitelji će moći vidjeti stare zanate te prigodni program narodnih običaja.

BLAGDAN SRCA ISUSOVA

Danas, 19. lipnja, u Košutama se slavi blagdan srca Isusova. Svetu misu u 18,00 sati predvodit će i propovijedati don Mate Uzinić, rektor bogoslovije u Splitu.

Svečanost povodom blagdana Srca Isusova bit će i u nedjelju, 21. lipnja, u Satriću. Nakon prijepodnevnog misnog slavlja, od 19 sati na športskom centru kod škole održat će se kulturno-umjetnički program. Nastupit će KUD Peruča iz Hrvaca, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, komičar baba Manda i pučki pivači iz Tugara, a nakon toga održat će se koncert Mate Bulića.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje film "Terminator 4. dio" sa Christian Baleom u glavnoj ulozi. Početak je u 20,45 sati.