Četvrtak, 19.06.2008.

OBAVIJEST

Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinskežupanije, Ispostava Sinj koji djeluje u sklopu Doma zdravlja u Sinju od ovoga ponedjeljka počinje sa savjetovanjem ovisnika i njihovih obitelji. Za početak rada savjetovanje će biti jednom tjedno i to ponedjeljkom od 16 sati. Zaintereirani se mogu prijaviti na broj telefona 824-676.

AKTIVNOSTI TZ SINJ



Turistička zajednica Grada Sinja nastavlja s aktivnostima prezentiranja Sinja i Cetinskog kraja. Na izvlačenju parova za svjetsko prvenstvo u rukometu, koje će se održati u subotu u Zagrebu, pod okriljem Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije, sinjska Turistička zajednica prezentirat će gastro specijalitete Sinjskog kraja. Također direktor Turističke zajednice Ante Tonći Latinac izradio je razglednicu na kojoj se nalazi statua Gaja Liberija koji u ruci drži loptu. Statua je smještena na pročelju privatne kuće u Vrličkoj br.10 , a intencija autora je bila pokazati kako se prvi nogomet počeo igrati upravo u našem kraju. Ukoliko uspije, kaže Latinac, razglednice će poslati našoj nogometnoj reprezentaciji u Austriju.

POčINJU RADOVI NA PODIZANJU NASADA TREšANJA U UGLJANIMA


FOTO:tiger74.blog.hr

Tvrtka VRNI iz Zagreba u subotu će svečano otvoriti radove na podizanju najvećeg nasada trešanja u ovom dijelu Europe. Tim činom će započeti s realizacijom svog gospodarsko - proizvodnog projekta oživljavanja i intenziviranja poljoprivredne proizvodnje srednjedalmatinskog kraja. Nasad trešanja VRNI će podići na 45 hektara zemljišta u triljskom naselju Ugljane, uz Gospodarsku zonu čaporice.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

U prostorijama SDP-a u Sinju danas će se održati još jedna akcija edukacije o važnosti preventive u liječenju raka dojke, uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Akciju organizira Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita, u suradnji sa Socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Sinj. Početak je u 16,00 sati.

KINO DANAS

U 20 sati i 45 minuta u sinjskom kinu pogledajte komediju Jackpot. Za karizmatičnog ovisnika o tulumima Jacka Fullera (Ashton Kutcher) i šutljivu trgovkinju Joy McNally (Cameron Diaz), divlji vikend koji su igrom slučaja proveli zajedno u Las Vegasu trebao je po svim pravilima ostati samo mutna uspomena, i vjerojatno bi da nisu u međuvremenu sklopili brak te poslije toga zajedno osvojili nevjerojatnih tri milijuna dolara u kasinu.

SPORT

U organizaciji Gradskog poglavarstva Grada Sinja sutra, 20. lipnja, će se na Trgu dr.Franje Tuđmana postaviti veliki video zid na kojem će se moći gledati utakmica četvrtfinala Europskog nogometnog prvenstva Hrvatska -Turska.

Udruga navijača SINJSKI MALIGANI poziva sve navijače i građane Sinja i Cetinskog kraja da dođu na trg Franje Tuđmana u dresovima Hrvatske reprezentacije i s ostalim rekvizitima i da u velikoj fešti navijaju i slave hrvatske vatrene. Okupljanje je zakazano sutra za 19 sati.

Na čelu ragbi kluba "Sinj" od jučer je ponovno Tomislav Budimir, dok je Pjerinko Dinarina izabran za tajnika na jučerašnjoj izbornoj skupštini koja se održala u dvorani franjevačkog samostana.

Redovita godišnja izvještajna skupština nogometnog kluba Glavice bit će u subotu, 21. lipnja, u 9 sati u Gradskoj vijećnici.