Utorak, 19.06.2007.

OBUSTAVLJEN PROMET NA SVIM LINIJAMA "AUTOPRIJEVOZ"-a SINJ


Nakon što su sinjskom Autoprijevozu oduzete dopusnice na svim linijama koje su vozili jutros je obustavljen promet na svim relacija sinjskog poduzeća za prijevoz putnika. Jutros, kako doznajemo, samo su vožene linije kojima se prevoze učenici. Zbog novonastale situacije radnici su jutros na pola sata sa dva autobusa blokirali ulaze na autobusni kolodvor, te najavili za sutra i prosvjed ispred zgrade županije.

SASTANAK PREDSJEDNIKA RH STIPE MESIćA I DELEGACIJE VAD-a I GRADA SINJA


U Zagrebu je danas održan sastanak predsjednika RH Stipe Mesića sa delegacijom VAD-a i Grada Sinja. Delegaciju su predvodili predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić , gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević, a pored ostalih sastanku su nazočili i gvardijan svetišta čudotvorne gospe sinjske fra. Božo Vuleta, dožupan Luka Brčić te saborski zastupnik Jure Bitunjac. Tema sastanka je bila redovite pripreme za ovogodišnje alkarske svečanosti.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Redovita 55. sjednica Gradskog poglavarstva grada Sinja održat će se u četvrtak u Gradskoj vijećnici s početkom u 9 sati. Na dnevnom redu sjednici je 31 točka od kojih izdvajamo Prijedlog Rješenja o razrješenju pročelnice upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj grada te izviješće o poslovanju društva Gospodarske zone Kukuzovac.

JAVNA TRIBINA

Udruga mladih Sinja i Cetinske krajine «HIPPUS» danas organizira tribinu pod nazivom "Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata promocija centra i njegove izdavačke djelatnosti". Na tribini koja će se održati u 19 sati u dvorani Franjevačkog samostana gostovati će mr. Ante Nazor, ravnatelj Centra dok će knjige u izdanju Centra predstaviti profesor povijesti na franjevačkoj klasičnoj gimnaziji fra Zvonko Tolić.

OBAVIJEST

Do četvrtka u dječjim vrtićima na području grada Sinja održavat će se sastanci s roditeljima novoupisane djece.
U vrtićima Maslačak i Alkarić sastanci će biti danas u 17,30 za jutarnju skupinu i jaslice, a u 18,30 za poslijepodnevnu skupinu.
U vrtiću u Glavicama sastanak će se održati u srijedu u 18,00 sati, a u Brnazama u četvrtak, također s početkom u 18,00
sati.

OBAVIJEST

Na području Općine Hrvace od danas do četvrtka djelatnici «Likomed-Veterine» obavljat će deratizaciju, odnosno suzbijanje štetnih glodavaca, antikoalgulantima prve i druge generacije čiji je antidot vitamin K1.
Mole se mještani da djeci i domaćim životinjama onemoguće pristup kutijama u kojima je deratizacijsko sredstvo.
Mještani koji ne budu doma za vrijeme vršenja deratizacije ili ako im iz bilo kojeg drugog razloga deratizacije ne bude izvršena, mogu se javiti na telefon 701-400 kako bi se naknadno izvršila.

OBAVIJEST

Zbog neodgodivih radova na državnoj cesti D 1, dionici brza cesta Solin - Klis, ista će biti zatvorena za sav promet sutra od 17,00 sati do srijede do 06,00 sati.
Alternativni pravac je županijska cesta «Stara Kliška cesta.
Sudionici u prometu se mole za strpljenje i razumijevanje, te poštivanje privremene prometne signalizacije.

SPORT

U nedjelju športsko ribolovno društvo «Cetina» organizira već tradicionalno natjecanje «žene u lovu na šarana». Natjecanje će se održati na ribolovnom području Plana ispod Košuta s početkom u 9 sati i 30 minuta.