Ponedjeljak, 19.06.2006.

KONCERT "ADIO šKOLO"

U organizaciji Glazbene udruge Sinj, a pod pokroviteljstvom grada Sinja i općine Hrvace u subotu će se održati mega koncert naziva "Adio školo" u kojem će nastupiti Darmir Urban i njegovi gosti. Dopredsjednik udruge Mislav Latinac kaže kako je Urban sa zadovoljstvom prihvatio njihov poziv. Koncert će biti u subotu na košarkaškom igralištu, a pretprodaja ulaznica po cijeni od 30 kuna je u knjižari Axel i caffe baru Cocolo.



BLAGDAN SV. IVANA U GRABU

župa Grab i ove godine povodom zaštitnika župe sv. Ivana Krstitelja organizira duhovno-kulturni program. Populariziranje svoga zaštitnika Grabljani su kulturnim događanjima počeli obilježavati prije tri godine ističe tamošnji župnik fra Duško Botica.
Ovogodišnji program započinje u petak, 23. lipnja, u 20 sati i 30 minuta dramskom izvedbom predstave Hrvatskoga narodnoga kazališta iz Splita naziva "Raspeta ljubav- Paula žena koja ljubi".
Na sam blagdan svetoga Ivana Krstitelja u toj župi procesija i svečano misno slavlje počet će u 10,30. Misu će predvoditi fra Bruno Pezo.


šTRAJK U TVORNICI "DALMATINKA NOVA"

štrajk koji je počeo u utorak 13. lipnja u Dalmatinci Novoj još uvijek traje. Naime zbog neisplate plaća za mjesec travanj 95 posto proizvodnih djelatnika je obustavilo rad. Prije nekoliko dana predstavnica Samostalnog sindikata Iva Radnja sa još pet kolegica suspendirana je do daljnjega. Kako neslužbeno doznajemo još uvijek nema nikakvih garancija za isplatu plaće djelatnicama Dalmatinke.


OBAVIJEST IZ HRVATSKIH CESTA

Iz Hrvatskih cesta ispostave Split obaviještavaju kako će se u noći još danas i sutra u vremenu od 20 do 6 sati privremeno zatvoriti za sav promet državna cesta D-1 dionica brze ceste Solin - Klis zbog postavljanja prometne signalizacije i opreme ceste, a sve u sklopu izgradnje brze ceste od Solina do Križica. Obilazni pravac je županijskom cestom Klis - Solin ( stara Kliška cesta)
Za korisnike autoceste A-1 na pravcu Zagreb-Split i obratno predlaže se korištenje čvora Prgomet, preko državne ceste D-8 dionice 17, Plano-Solin i županijskom cestom Prgomet-Plano.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinom a dojke iz Splita u suradnji s Forumom žena SDP-a iz Sinja organizira novu edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Akcija će se održati 21. lipnja u prostorijama SDP-a od 16 sati i 30 minuta. Upisi i deteljnije informacije mogu se dobiti na broju telefona 821-121 radnim danom od 17 do 19 sati.

OBAVIJEST ID DJEčJEG VRTIćA "BILI CVITAK"

Dječji vrtić Bili cvitak danas i sutra organizira sastanke za roditelje novoupisane djece u dječje vrtiće na području Grada. Tako će sastanak roditelja za djecu upisanu u Maslačak biti u 17 sati, za dječji vrtić Alkarić također danas u 18 sati i 30 minuta. Sutra u utorak sastanak za roditelje djece koja su upisana u dječji vrtić Bili cvitak i to za jutarnju smjenu biti će u 17 sati, a za poslijepodnevnu u 18 sati i 30 minuta. Kako ističe ravnateljica Dijana župić za ostale vrtiće roditeljski sastanci biti će održani početkom rujna.

LIKOVNA KOLONIJA NA GLJEVU

Na Gljevu je u četvrtak otvorena likovna kolinija na kojoj se okupio veliki broj umjetnika iz cijele županije. Ovo je inače 10 jubilarna po redu ističe organizator i njezin voditelj Lovre Plavac koja će donije raznoliku tematiku predstavljanja likovnjaka i ljubitelja prirode.
Intencija organizatora ove godine je umjetnički obojiti stupove od struje.

HUMANITARNA AKCIJA

U udruzi Srma još uvijek traje akcija prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Zavoda fra Ante Sekelez iz Vrlike. Odjeća i obuća niskih potplata može se donijeti svakim radnim danom od 9 i 30 do 11 i te četvrkom od 17 i 30 do 18 i 30 sati u prostorije udruge u Glavičkoj ulici.

SPORT

U spomen poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu i Ogorja i Zlopolja, župe tih mjesta organiziraju prvi malonogometni turnir naziva "Svilajski vitezovi" 2006. Turnir se igra po sustavu 5+1. Prijava po ekipi iznosi 300 kuna te se zaprimaju do 20. lipnja. Kontakt broj je 098/470-298. Izvlačenje parova biti će 21. lipnja u 19 sati u caffe baru Totem-čigra.


Atletski klub Sinj protekloga vikenda sudjelovao je na pojedinačnom Atletskom prvenstvu Hrvatske u Rijeci za dječake do 16 godina. Za naš atletski klub nAstupili su Petar Delaš i Mislav Malbaša koji su na prvenstvu srušili osobne rekorde na 1000 i na 3000 metara s tim da je Mislav Malbaša osvojio treće mjesto i brončanu medalju s rezultatom 9,55.


VRIJEME

Jutro u Sinju je oblačno, ali toplo. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 20 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana meteorolozi najavljuju još toplije vrijeme sa temperaturama zraka i do 32 stupnja.