Utorak, 19.05.2020.

Iduća nastavna godina počinje 7. rujna


Iza nas je vrijeme eksperimentiranja s različitim modelima praznika, kada je u pitanju kalendar nastave u osnovnim i srednjim školama.
Prema novom prijedlogu Ministarstva znanosti i obrazovanja vraća se jedinstveni kalendar, gdje će svi učenici imati odmor u isto vrijeme – jesenske, proljetne i zimske praznike. Škole i osnivači tako više neće imati mogućnost izbora različitih datuma i trajanja odmora.
Iduća nastavna godina počinje 7. rujna 2020. godine, a završava 18. lipnja 2021. godine, odnosno 25. svibnja 2021. godine za učenike završnih razreda srednje škole. Prvo polugodište traje od 7. rujna do 23. prosinca 2020. godine. Drugo polugodište traje od 11. siječnja do 18. lipnja 2021. godine, a za maturante do 25. svibnja 2021. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stiže bura

Proteklih nekoliko dana obilježila je južina, slaba kiša s pustinjskim pijeskom i visoke temperature zraka za ovaj dio godine.
Prema meorološkim najavama, noć na srijedu donosi nam nekoliko dana nestabilnih vremenskih prilika.
Danas će nas pratiti umjereno do pretežno oblačno, a u drugom dijelu dana mjestimice kože biti kiše i pljuskova. Puhat će jugo i levant. I danas će biti iznadprosječno toplo, a u najtoplijem dijelu dana temperatura zraka će se kretati od 26 do 31°C.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR