Petak, 19.05.2017.

Posljednji dan nastave za maturante

Za učenike završnih razreda srednjih škola danas završava nastava.

U sinjskim srednjim školama ove je godine 495 maturanata – u Gimnaziji Dinka Šimunovića 84, Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji 54, Tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića 156, a Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića 201. Dio maturanata je na školovanju u splitskim srednjim školama.
Obveze za njih danas ne prestaju, nego tek počinju. Pred njima je državna matura na kojoj će pokazati što su proteklih godina naučili, a prvi ispiti su na rasporedu već 6. lipnja.

Obvezu polaganja državne mature imaju gimnazijalci, a učenici četverogodišnjih strukovnih škola ispite državne mature polažu samo ukoliko planiraju nastaviti svoje obrazovanje na nekom od visokih učilišta.

Ovim putem želimo svim maturantima da polože državnu maturu, upišu željeni studij ili pronađu posao.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja u Muzeju Cetinske krajine


U Muzeju Cetinske krajine – Sinj održana je završna svečanost povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja.
U okviru 22. edukativne muzejske akcije EMA, u razdoblju od 24. travnja do 18. svibnja 2017. godine održano je 16 radionica u kojima je sudjelovalo 415 učenika. Tema ovogodišnje akcije bila je ‘Tajne – Neotkriveni izvori baštine’.
Sudjelovali su učenici iz Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači-podružnica Sinj, OŠ Dinka Šimunovića iz Hrvaca i POŠ iz Potravlja i Bitelića, OŠ Stjepana Radića iz Tijarice, POŠ iz Gljeva i Udovićića, OŠ fra Pavla Vučkovića, Marka Marulića, Ivana Lovrića, POŠ Radošić i dječjeg vrtića Bili cvitak iz Sinja.
Na završnoj svečanosti priređena je izložba dječjih radova i uručeni prigodni darovi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR