Utorak, 19.05.2015.

Predstavnici Ministarstva branitelja obišli vojarnu ‘I. Nelipić’

U Sinju su jučer boravili predstavnici Ministarstva branitelja s arhitektom koji su zajedno s predstavnicima Grada Sinja obišli bivšu vojarnu Ivaniš Nelipić.
Kako nas je izvijestila dogradonačelnica Sinja Kristina Križanac, cilj obilaska bio je upoznavanje plana gradnje i rekonstrukcije objekata predviđenih Detaljnim planom uređenja bivše vojarne.
‘Trenutno surađujemo s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom i resornim Ministarstvom u smislu ishođenja suglasnosti na namjeravani zahvat izgradnje Veteranskog centra u gradu Sinj’, ističe dogradonačelnica Kristina Križanac.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prezentacija Zadruge za etično financiranje

LAG (Lokalna akcijska grupa) Cetinske krajine organizira prezentaciju ideje osnivanja ebanke koja će se održati sutra u 17 sati u prostorijama galerije Sikirica.
Ovom prezentacijom želi se informirati sve zainteresirane o projektu osnivanja etične banke i principa na kojima se zasniva djelovanje ovakve banke, istaknuo je stručni voditelj LAG-a Tomislav Klarić Kukuz:
‘Cilj prezentacije je istaknuti na kojim modelima se može održati eko sustav i zdrave ekonomije. Svjesni smo ovog galopirajućeg kapitalizma koji ima određenih negativnih strana. Na neki način etična banka želi odgovoriti na određene probleme koji se javljaju u društvu, u smislu da žele poticati i podupirati održive, poslovne, kulturne i ekološke projekte. Ovo je upravo prigoda da se ljudi informiraju o ovoj ideji i da vide žele li biti dio ovog projekta.’  istaknuo je Tomislav Klarić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

4. Gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović sutra od 9 sati na Ekonomskom fakultetu u Splitu održat će se 4. gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije. Tema ovogodišnjeg foruma je ‘Nove razvojne politike: Kako iz krize?’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Fra Ante Sekelez’ na festivalu ‘Kazalište u srcu’



Danas u 18 sati u Splitu u Domu Hrvatske vojske u Lori počinje 2. festival ‘Kazalište u Srcu’, na kojem će nastupiti štićenici vrličkog centra za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR